Bekijk project

Notariaat Gent (SDW)

Dit nieuw kantoorgebouw langs de Kortrijksesteenweg in het groene Sint-Denijs-Westrem omvat een notariaat met erboven een studio. Het gebouw is een massief bakstenen volume gekenmerkt door volumetrische insnijdingen en strategisch geplaatste glaspartijen. De glazen “lantaarn” bovenaan de traphal vormt een  lichtbaken langsheen de drukke steenweg. De voorgevel opent zich via de gelijkvloerse foyer naar de straatkant. Zo ontstaat een grote visibiliteit en transparantie. Aan de achtergevel kunnen beide aktezalen en de kantoren genieten van een prachtig uitzicht op de landschapstuin met oude bomen.

Bekijk project

Maison des Sciences Humaines Belval

Belval is een brownfieldsite ten westen van Esch-sur-Alzette. Naar een masterplan van Jo Coenen werd het herontwikkeld tot een nieuw stadsdeel met woningen, kantoren, leisure en de ontwikkeling van de Universiteit Luxemburg. Ontwerp en uitvoering kwamen tot stand middels een intensieve samenwerking tussen ABSCIS architecten en FABECK architectes (Koerich, Luxemburg). Het project wordt uitgevoerd in 2 fasen. In deze eerste fase werd de ‘Maison des Sciences Humaines’ opgericht, waarna er in een tweede fase vier woontorens aan het project worden toegevoegd.

Bekijk project

Fossielarme wijk Nieuw Kortrijk

Wonen Regio Kortrijk is een sociale huisvestingsmaatschappij die beschikt over een uitgebreid patrimonium op het grondgebied van Kortrijk. Verschillende wijken zijn echter aan vernieuwing toe. Abscis Architecten nam deel aan de ontwerpwedstrijd en kreeg samen met Sileghem en Partners de wijk Nieuw Kortrijk toegewezen. De nieuwe wijk omvat ca. 310 wooneenheden van de sociale huisvestingsmaatschappij, waarvan 10% renovatie en 90% nieuwbouw. Het bouwen van de eerste fase van 105 wooneenheden werd aangevat in juni 2018.

Bekijk project

Fossielvrij wonen aan het Kongoplein

Aan het einde van de Markt van Deinze zal de bestaande villa Neerleie aan het Kongoplein plaats maken voor een nieuwe, aangepaste vorm van stedelijk wonen. De opmerkelijke ligging aan het Kongoplein, die gekenmerkt wordt door een grote rotonde met een mooie fontein, vormt een eindpunt voor een belangrijke invalsweg naar het stadscentrum. Hierdoor kan de site een rol vervullen als nieuwe stadspoort, waarbij de uitstraling van het project voldoende aandacht verdient om deze rol te kunnen vervullen.

Bekijk project

Kasteelsite Wisselbeke

Het originele neoclassicistisch getinte kasteel Wisselbeke krijgt een nobele herbestemming tot residenties met aanvullende functies, met rondom assistentiewoningen. Bij deze paviljoenen streven we naar een hedendaagse architectuur met tijdloos karakter en levenslang wonen als insteek. De aanwezigheid van zorg op maat betekent voor dit project een grote meerwaarde.

 
Bekijk project

Ankersmit Melle

Het project Ankersmit in Melle bevindt zich op de site van het voormalig tuinbouwbedrijf van de familie Ankersmit. De site wordt in het noorden begrensd door de Schelde en een oude Scheldemeander. Deze omgeving wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, groene karakter. De oude watertoren met opschrift “Ankersmit” blijft behouden als landmark.

Bekijk project

Gemengd woonproject Veldstraat Gent

Het gemengd woonproject in het centrum van Gent beslaat winkelruimte over 3 verdiepingen en 7 appartementen rond een gemeenschappelijke daktuin. Het was de ambitie van het project om enerzijds de winkeloppervlakte op de commercieel interessante bouwlagen te maximaliseren, en anderzijds om kwalitatieve woningen in de historische binnenstad te creëren: leegstaande, historisch authentieke woonruimtes werden geïntegreerd in het winkel- en woonproject.

Bekijk project

Belfius New Concept

Nadat de regionale zetel van Belfius in een nieuw jasje werd gestoken, werd ook het volledige handelsgelijkvloers onderworpen aan een herinrichting en 'new concept'. De gelijkvloerse verdieping biedt nu ruimte aan een onthaal met balie, kantoren, vergader- en presentatieruimtes, een selfbank, een receptieruimte, en een incubator voor jonge starters.

Bekijk project

Duurzame wijk Castelijm Kapellen

Het project in opdracht van Re-Vive betreft de herontwikkeling van een oude industriële site, de voormalige Croda-Henkel site, tot een nieuwe wijk met een residentieel karakter. De ontwikkeling heeft als doel een levendige, aantrekkelijke en duurzame inbreiding te creëren met oog voor architecturale kwaliteit, voldoende groen op openbaar domein, en connecties met de buurt en de gemeente Kapellen.

 
Bekijk project

Sint-Amands Basisschool Noord Kortrijk

De vernieuwing van scholencampus Kaai van het Guldensporencollege en de Sint-Amands Basisschool in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester. De opdracht ontstond na de fusie van 2 Kortrijkse scholengroepen, het Sint-Amandscollege en De Pleinschool, en de daaruit voortvloeiende hervestigingsoperatie van 4 naar 2 bestaande, binnenstedelijke schoolsites: ‘Campus Plein’, de site van het beschermde Klooster van O.L.V. Ter Engelen (bijgenaamd ’t Fort) en ‘Campus Kaai’, de site ontstaan uit de middeleeuwse Sint-Amandsproosdij en vroeger gekend van de inmiddels afgebroken Collegetoren.

Bekijk project

Vlaskant Kuurne

Het masterplan van dit project kadert in een globale ruimtelijke visie op de site en haar omgeving. Hierin worden drie appartementsgebouwen ontworpen met een ondergrondse parking, die in twee fases gebouwd zal worden, en een gemeenschappelijke landschapstuin.

Bekijk project

SG Private Banking Brussel

Dit filiaal van Société Générale Private Banking ligt in hartje Brussel net naast het Centraal Station. De opdrachtgever wilde een vernieuwing van het geheel van de cliëntenzone, zowel in concept als in uitstraling.

Bekijk project

Campus KTA Casinoplein - heraanleg park en speelplaats

Dit ontwerp kadert in het goedgekeurde masterplan opgemaakt in 2009. Het park krijgt gedurende de schooluren een privaat karakter en buiten de schooluren kan het opengesteld worden als openbare ontmoetingsplaats. Er is rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid en hoogteverschil tussen straat en park wordt overbrugd door trappen én hellingen.

Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics