Vilvoorde

Abscis Architecten -

Dit wedstrijdontwerp kadert in de open oproep van de Vlaamse Bouwmeester en omvat de nieuwbouw van een stedelijke school voor buitengewoon lager onderwijs van Vilvoorde. In het porgramma zitten 15 klassen en ruimtes voor bijzondere leermeesters en paramedici, directie en secretariaat.

Het ontworpen gebouw omarmt het parklandschap. De basis creëert de grens met het publieke domein. Het zorgt voor een geborgen schoolgebeuren, wat de kinderen een gevoel van rust en veiligheid geeft. In het midden komt enkel op de verdieping een volume voor. Hierdoor wordt op het gelijkvloers het zicht op het landschap volledig opengetrokken. Tegelijkertijd wordt er een architecturale overdekte speelplaats gecreëerd. Onder de vleugel bevindt zich de inkom van het schoolgebouw. In de vleugel bevinden zich de therapielokalen met op kop de leraarskamer als een soort uitkijkpost. 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -

Volg ons op facebook

Naar Facebook
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics