2006 - 2008 Wichelen

Abscis Architecten -

Het ‘sociaal huis’ huisvest alle diensten van het gemeentebestuur en het OCMW van Wichelen. We onderscheiden twee duidelijke volumes: een transparant en open gelijkvloerse verdieping en een eerder gesloten bouwvolume op verdieping +1 en +2.

Het gelijkvloers omvat alle publieke functies, met name de baliediensten en een centrale inkomzone met middenin een monumentale trap die leidt naar het bovengelegen semi-publieke deel van het gebouw.  Het wordt opgevat als een glazen doos die onder het massieve gebouw geschoven wordt. Op die manier wordt het volume verenigd met z’n ligging in een ‘parkzone’ en bekomen we een heel uitnodigend karakter, wat volledig strookt met de filosofie van een ‘open huis’.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics