2017 - 2018 Gent

Abscis Architecten - foto's: Igor van de Poel

Het gebouw bevindt zich op het hoekperceel tussen de Gebroeders Vandeveldestraat en de Sint Martensstraat, een locatie met een hoge zichtbaarheid voor passanten van en naar hartje Stad. Het gelijkvloers biedt plaats aan een handelsruimte, terwijl de verdiepingen erboven soms één, dan weer twee appartementen onderbrengen. Bovenaan reikt een penthouse. Het pand werkt met haar slanke postuur het straatbeeld netjes af.

Abscis Architecten - situering

situering

Abscis Architecten - foto's: Igor van de Poel

foto's: Igor van de Poel

Om het gevelbeeld te verfijnen werd de voorgevel opgeknipt. Deze defragmentatie leidde tot een quasi volledig beglaasde gelijkvloerse verdieping, met een bovenbouw die op een speelse manier alternerend verspringt.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - foto's: Igor van de Poel

foto's: Igor van de Poel

Om het gevelbeeld te verfijnen werd de voorgevel opgeknipt. Deze defragmentatie leidde tot een quasi volledig beglaasde gelijkvloerse verdieping, met een bovenbouw die op een speelse manier alternerend verspringt. Horizontale vinnen accentueren daarbij de verdiepingen. Zij komen geleidelijk aan uit elk gevelvlak om op de hoeklijn samen te komen. Het volumespel dat zo ontstaat wordt doorgetrokken tot bovenaan, waar de penthouse zich terugtrekt van de rooilijn.

De appartementen krijgen grote raampartijen om zo maximaal daglicht binnen te trekken. Een verticale geleding aan de rand van de uitsprong animeert niet alleen het zicht naar buiten toe, maar zorgt er bovendien voor dat rechtstreekse inkijk vanaf de overzijde van de straat gefilterd wordt.

Ruimte voor terrassen wordt gecreëerd door het plot niet helemaal vol te bouwen, maar achteraan een hap uit de footprint te vrijwaren. De terrassen bevinden zich hoofdzakelijk aan de achtergevel, gericht naar het zuiden. Aan de voorgevel geeft een inpandig terras op niveau +1 de mogelijkheid aan de bewoners om de dynamiek van de stad te beleven.

Abscis Architecten - plan gelijkvloers met handelsruimte & plan verdieping - Abscis Architecten

plan gelijkvloers met handelsruimte & plan verdieping - Abscis Architecten

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics