2019 - 2020 Deinze

Abscis Architecten - Zicht vanuit de Driesstraat  - Nanopixel

Op de kop van de Legestraat, Driesstraat en Gaversesteenweg, nabij het shoppingcenter de Driespoort en het station, vormen de 16 nieuwbouwappartementen van residentie Goudsbloem een nieuwe landmark voor wie Deinze binnen rijdt, komende van de autosnelweg en het bedrijvenpark de Prijkels.

 

Abscis Architecten - Inplanting

Inplanting

Abscis Architecten - Zicht vanuit de Gaversesteenweg  - Nanopixel

Zicht vanuit de Gaversesteenweg - Nanopixel

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Zicht vanuit de Gaversesteenweg  - Nanopixel

Zicht vanuit de Gaversesteenweg - Nanopixel

ABSCIS Architecten werd in eerste instantie benaderd door de opdrachtgever met een open vraag: ‘Ik heb de kans dit bebouwde perceel aan te kopen, welk potentieel zit er in?’. Waarop een analyse naar de kwaliteiten van de site volgde.

Het perceel gelegen in het binnenstedelijk gebied Deinze bevindt zich op wandelafstand van het station en de markt. De bestaande bebouwing was sterk verouderd en irrelevant. Echter, het perceel gekenmerkt door zijn langwerpige vorm dwars op de Gaversesteenweg, bleek interessant. De langse zijde van het perceel oriënteert zich namelijk naar het zuiden en is hoofdzakelijk vrij van overstaande bebouwing. Hierdoor beschikt het over een grote visibiliteit en omgekeerd over een vrij perspectief. Bovendien wordt deze zijde begrensd door een verkeersarme, doodlopende straat.

Door het grote potentieel van de site vonden de opdrachtgever en ABSCIS Architecten mekaar onmiddellijk in het idee om een nieuwbouw residentieel project te realiseren dwars op de Gaversesteenweg met een sterke architecturale uitstraling.

Het gebouw wordt opgevat als een L-vormig volume bestaande uit 4 bouw lagen. De langse gevel gepositioneerd naar het zuiden maakt slim gebruik van het bovengenoemde potentieel en wordt voorzien van ruime inpandige terrassen met aansluitend de leefruimtes. De korte zijde van de L-vorm sluit aan op de naastliggende bebouwing en laat gelijkvloers ruimte voor een ruim bemeten overdekte toegang onder de vorm van een luifel en overdekte fietsenstalling. Hierbij wordt het gebruik als voetganger en fietser optimaal gefaciliteerd. De 4de bouwlaag wordt slechts deels bebouwd waardoor ruimte ontstaat voor grote, zuidwest georiënteerde, dakterrassen en groendaken. Het gebouw omvat een goeie mix van verschillende types.

De gevel wordt afgewerkt in een langwerpige genuanceerde betonsteen dat contrasteert met het donkerkleurig buitenschrijnwerk en borstweringen. Op de zuidgevel wordt het metselwerk gedeeltelijk semi-transparant verwerkt waardoor deze een zonwerende functie opneemt. In dit project wordt er bijzondere aandacht besteed aan de energiehuishouding o.a. onder de vorm van een performante isolatie en een warmtepomp per appartement die in staat voor de verwarming en het sanitair warm water. Tenslotte wordt er veel aandacht besteed aan de detaillering om zo tot een kwalitatief architecturaal geheel te komen.

 

Abscis Architecten - Interieurbeeld  - Nanopixel

Interieurbeeld - Nanopixel

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics