2010 - 2011 Gent

Abscis Architecten -

“Het Pand” is een voormalig Klooster, gesitueerd langs de Leie (Gent, Onderbergen), en is opgenomen als beschermd monument. Door de eeuwen heen heeft het verschillende bouw- en verbouwingscampagnes gekend. De laatste grote verbouwing dateert uit de jaren 1970 – ‘80, en is uitgevoerd in opdracht van de Regie Der Gebouwen, de huidige eigenaar van het pand.

Het gebouw voldeed helemaal niet meer aan de actuele normen en richtlijnen op gebied van brandveiligheid, compartimentering en evacuatie. De aanpassingswerken betroffen voornamelijk een aantal brandwerende ingrepen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was het respect voor de bestaande architectuur van het gebouw.

In tweede instantie is van de verbouwingscampagne gebruik gemaakt om een aantal bijkomende werken uit te voeren die wenselijk of noodzakelijk zijn, sommige zelfs dringend. Het betreft een aantal aanpassingen aan het interieur - in functie van toegankelijkheid, veiligheid, akoestiek, bouwfysische aanpassingen, technische aanpassingen.

De Universiteit Gent heeft in Het Pand o.a. vergader- en tentoonstellingsruimtes ondergebracht, kantoren en een restaurant, voor de universiteit en externe bezoekers.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Ontdek ook deze Kantoren, retail en utility Projecten

Renovatie Mediamarkt Zwijnaarde. Zwijnaarde
Winkelcentrum Ringlaan Kuurne. Kuurne
K-dienst PC Sleidinge: Yidam & Yügen. Sleidinge
Volvo Zottegem. Zottegem
Kantoorgebouw CT Paramedics. Grobbendonk
BMW garage Sint-Martens-Latem. Sint-Martens-Latem