Bekijk project

Notariaat Gent (SDW)

Dit nieuw kantoorgebouw langs de Kortrijksesteenweg in het groene Sint-Denijs-Westrem omvat een notariaat met erboven een studio. Het gebouw is een massief bakstenen volume gekenmerkt door volumetrische insnijdingen en strategisch geplaatste glaspartijen. De glazen “lantaarn” bovenaan de traphal vormt een  lichtbaken langsheen de drukke steenweg. De voorgevel opent zich via de gelijkvloerse foyer naar de straatkant. Zo ontstaat een grote visibiliteit en transparantie. Aan de achtergevel kunnen beide aktezalen en de kantoren genieten van een prachtig uitzicht op de landschapstuin met oude bomen.

Bekijk project

Maison des Sciences Humaines Belval

Het ontwerp voor de ‘Maison des Sciences Humaines’ maakt deel uit van ‘la cité des Sciences', de universiteitscluster binnen het masterplan van Jo Coenen. Het omvangrijke programma met les- onderzoeksruimten en burelen is gerealiseerd binnen een zeer compact volume. De architectuur van het gebouw is terughoudend zonder afstandelijk te worden. Ontwerp en uitvoering kwamen tot stand middels een intensieve samenwerking tussen  ABSCIS architecten en FABECK architectes (Koerich, Luxemburg).

Bekijk project

Fossielvrije wijk Nieuw Kortrijk

SHM Wonen Regio Kortrijk is een sociale huisvestingsmaatschappij die beschikt over een uitgebreid patrimonium op het grondgebied van Kortrijk. Verschillende wijken zijn echter aan vernieuwing toe. Abscis Architecten nam deel aan de ontwerpwedstrijd en kreeg samen met Sileghem en Partners de wijk Nieuw Kortrijk toegewezen. De nieuwe wijk omvat ca. 310 wooneenheden van de sociale huisvestingsmaatschappij, waarvan 10% renovatie en 90% nieuwbouw. Het bouwen van de eerste fase van 105 wooneenheden werd aangevat in juni 2018.

Bekijk project

Wisselkouter Merelbeke

Deze verticale verkaveling is het hedendaags antwoord op een specifieke vraag naar landschappelijk en groen wonen, en dit in een nabije stedelijke context. De reeds aanwezige structuren en kwaliteiten worden ten volle uitgespeeld in dit ontwerp, waardoor de groene openbare ruimte en de wooneenheden elkaar versterken.  

Bekijk project

Kasteelsite Wisselbeke

Het originele neoclassicistisch getinte kasteel Wisselbeke krijgt een nobele herbestemming tot residenties met aanvullende functies, met rondom assistentiewoningen. Bij deze paviljoenen streven we naar een hedendaagse architectuur met tijdloos karakter en levenslang wonen als insteek. De aanwezigheid van zorg op maat betekent voor dit project een grote meerwaarde.

 
Bekijk project

Woonproject Ankersmit

Het project Ankersmit in Melle bevindt zich op de site van het voormalig tuinbouwbedrijf van de familie Ankersmit. De site wordt in het noorden begrensd door de Schelde en een oude Scheldemeander. Deze omgeving wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, groene karakter. De oude watertoren met opschrift “Ankersmit” blijft behouden als landmark.

Bekijk project

Gemengd woonproject Veldstraat Gent

Het gemengd woonproject in het centrum van Gent beslaat winkelruimte over 3 verdiepingen en 7 appartementen rond een gemeenschappelijke daktuin. Het was de ambitie van het project om enerzijds de winkeloppervlakte op de commercieel interessante bouwlagen te maximaliseren, en anderzijds om kwalitatieve woningen in de historische binnenstad te creëren: leegstaande, historisch authentieke woonruimtes werden geïntegreerd in het winkel- en woonproject.

Bekijk project

PPS Administratief centrum en woonproject Hamme

De geplande ontwikkelingen in het centrum van Hamme - onder het motto ‘Hamme2020’ – zijn zeer ambitieus. Het project vormt een belangrijke hefboom binnen een ruimere strategie om het ‘Hamme van de toekomst’ een gezicht te geven en omvat de herinrichting van de Nieuwstraat, het implementeren van een ondergrondse parkeergarage, een vernieuwd gemeentehuis en administratief centrum, een meergezinswoning aan de overzijde van de Nieuwstraat, en de renovatie van het vroegere hospitaal naar 3 woningen.

 
Bekijk project

Administratief Centrum Gent Zuid

Het Administratief Centrum van Gent was toe aan een update. Het geheel van (her)inrichting omslaat vijf verdiepingen, die gefaseerd werden aangepakt omdat het bestaande gebouw tijdens de duur van de werken operationeel moest blijven. De inrichting gebeurde volledig volgens de principes van ‘het Nieuwe Werken’.

Bekijk project

SG Private Banking Brussel

Dit filiaal van Société Générale Private Banking ligt in hartje Brussel net naast het Centraal Station. De opdrachtgever wilde een vernieuwing van het geheel van de cliëntenzone, zowel in concept als in uitstraling.

Bekijk project

Belfius New Concept

Nadat de regionale zetel van Belfius in een nieuw jasje werd gestoken, werd ook het volledige handelsgelijkvloers onderworpen aan een herinrichting en 'new concept'. De gelijkvloerse verdieping biedt nu ruimte aan een onthaal met balie, kantoren, vergader- en presentatieruimtes, een selfbank, een receptieruimte, en een incubator voor jonge starters.

Bekijk project

Duurzame wijk Castelijm Kapellen

Het project in opdracht van Re-Vive betreft de herontwikkeling van een oude industriële site, de voormalige Croda-Henkel site, tot een nieuwe wijk met een residentieel karakter. De ontwikkeling heeft als doel een levendige, aantrekkelijke en duurzame inbreiding te creëren met oog voor architecturale kwaliteit, voldoende groen op openbaar domein, en connecties met de buurt en de gemeente Kapellen.

Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics