PROJECTO !

modulaire houtbouw

Samen met een heleboel andere inspirerende sprekers, gaf Arthur een presentatie op het BuildUp-event dat eind september georganiseerd werd door Professional Media Group (PMG). Hij sloot de infodag over circulaire houtbouw af met een praktijkvoorbeeld, namelijk ons project Menslievendheid in Brussel waarbij 15 sociale appartementen in een houtbouw werden gerealiseerd. PMG vatte de infodag samen in hun bouwmagazine Projecto, editie december 2023.  

Lees meer

CIRCUBUILD

fossielvrije kinderpsychiatrie in houtbouw

In Sleidinge zijn zopas de voorbereidende werken begonnen voor de realisatie van een nieuw gebouw ter uitbreiding van het Psychiatrisch Centrum. Door deze realisatie ontstaat een volwaardige jongerencampus die meer…

Lees meer

Bouwen aan Vlaanderen

Herkenrode: van leegstaande kazerne tot luxueus wooncomplex

De Herkenrodekazerne is een historische parel in het centrum van Hasselt. Na enkele jaren leegstand begint ze eens te meer aan een nieuw hoofdstuk in haar bestaan. Gelukkig zal haar roem een stuk minder vergankelijk zijn dan weleer, want met Refuga – een knipoog naar het monumentale poortgebouw op de kop van de site, dat destijds fungeerde als het Refugehuis van de Abdij van Herkenrode – verrijst er een fraai wooncomplex met 141 diverse appartementen. Dankzij de imposante publieke stadstuin kunnen ook de andere Hasselaren opnieuw genieten van het charmante erfgoed, dat mooi aansluit bij de hedendaagse architectuur van de bijbehorende nieuwbouwvolumes.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Omgeving Vlaanderen

Nieuw Kortrijk als voorbeeld van het verbeteren van het Ruimtelijke Rendement

Omgeving Vlaanderen stelde een lijst samen met referentieprojecten als goede voorbeelden van de verhoging van het ruimtelijk rendement. Ons project Tuinwijk 2.0, een nieuwe sociale woonwijk 'Nieuw Kortrijk', werd daarvoor geselecteerd vanwege de kwalitatieve compactheid, hybride en stedelijk karakter, duurzaam energieconcept en blauw-groen, doorwaadbaar netwerk.

Lees meer

ARCHICOMM

Houtbouw voor gestapelde woningbouw

De klassieke opvatting dat een stenen gebouw langer meegaat dan houtbouw, is al lang achterhaald. De circulaire bouwmethode levert een grote bijdrage aan de verduurzaming van de bouwindustrie.

Lees meer
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6