Wetteren

Abscis Architecten -

Op de locatie te Wetteren wil opdrachtgever Delek een oase van rust betekenen voor de weggebruikers waar zij in een eigentijds kader de mogelijkheid hebben zich te voorzien van de nodige energie om hun weg verder te zetten.

Het programma eist een groot aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het verkeer en de parking van de personenwagens wordt bewust vooraan georganiseerd en de deels bewaakte parking van de vrachtwagens wordt dieper op het terrein voorzien. Het verkeer wordt functioneel gescheiden door structurerende groenelementen enerzijds en de inplanting van het gebouw anderzijds.

De aangeboden faciliteiten worden gegroepeerd onder een grote luifel en zijn bereikbaar vanaf alle parkeerterreinen via verschillende groene eilanden. Dit omvat de shop, het restaurant, de pompposities voor de vrachtwagens, de douches en de rustruimte voor de vrachtwagenbestuurders.

Het gebouw is grotendeels organisch opgevat om de alledaagse strakheid te doorbreken en de reiziger een gevoel van rust en voeling met de natuur te geven. 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -