Bekijk project

Sociaal wonen en werken in hartje Anderlecht

Voor het innovatieve kantoorgebouw, sociaal restaurant en 32 sociale woningen in Anderlecht, kiest de Brusselse huisvestingsmaatschappij (BGHM) voor onze passieve houtskeletbouw en een semi-publiek plein. Architenko en Abscis Architecten hebben hun krachten gebundeld met studiebureaus Boydens, Establis en Egeon, en aannemers Wyckaert en PxP Projects, om een duurzaam en innovatief stadsdeel te bouwen. 

Bekijk project

PPS Hart van Hamme

Dit project is deel van het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’, dat het centrum van Hamme volledig zal hertekenen tegen 2020. Het reconversieplan omvat enkele cruciale ingrepen die gericht zijn op het verbeteren van de verblijfskwaliteit van de centrumbewoner /-bezoeker, door het openbaar domein opnieuw in te richten en een handelslus te creëren die de commerciële activiteiten in de dorpskern versterkt.

Bekijk project

PPS Lommel Mudakkers

Het stadsvernieuwingsproject ‘Wonen aan de Mudhoven’ omvat de reconversie van een voormalige schoolsite in het centrum van Lommel naar een collectief woonproject met één- en meergezinswoningen, publiek- en buurtgerichte voorzieningen en een nieuw buurtpark boven een publieke ondergrondse parking voor 250 wagens. Het PPS-project kadert binnen de ruimtelijke ontwikkelingsvisie van de Stad Lommel, die het centrum van het voormalige ‘dorp’ wil versterken en transformeren naar een kwalitatieve leefomgeving met de densiteit en voorzieningen van de ‘stad’, maar ook met de nodige open ruimte die zuurstof geeft aan het centrum.

Bekijk project

Notariaat Gent (SDW)

Dit nieuw kantoorgebouw langs de Kortrijksesteenweg in het groene Sint-Denijs-Westrem omvat een notariaat met erboven een studio. Het gebouw is een massief bakstenen volume gekenmerkt door volumetrische insnijdingen en strategisch geplaatste glaspartijen. De glazen “lantaarn” bovenaan de traphal vormt een  lichtbaken langsheen de drukke steenweg. De voorgevel opent zich via de gelijkvloerse foyer naar de straatkant. Zo ontstaat een grote visibiliteit en transparantie. Aan de achtergevel kunnen beide aktezalen en de kantoren genieten van een prachtig uitzicht op de landschapstuin met oude bomen.

Bekijk project

Gemengd woonproject Veldstraat Gent

Het gemengd woonproject in het centrum van Gent beslaat winkelruimte over 3 verdiepingen en 7 appartementen rond een gemeenschappelijke daktuin. Het was de ambitie van het project om enerzijds de winkeloppervlakte op de commercieel interessante bouwlagen te maximaliseren, en anderzijds om kwalitatieve woningen in de historische binnenstad te creëren: leegstaande, historisch authentieke woonruimtes werden geïntegreerd in het winkel- en woonproject.

 
Bekijk project

PPS Administratief centrum en woonproject Hamme

De geplande ontwikkelingen in het centrum van Hamme - onder het motto ‘Hamme2020’ – zijn zeer ambitieus. Het project vormt een belangrijke hefboom binnen een ruimere strategie om het ‘Hamme van de toekomst’ een gezicht te geven en omvat de herinrichting van de Nieuwstraat, het implementeren van een ondergrondse parkeergarage, een vernieuwd gemeentehuis en administratief centrum, een meergezinswoning aan de overzijde van de Nieuwstraat, en de renovatie van het vroegere hospitaal naar 3 woningen.

Bekijk project

Parking Zuiderdokken Antwerpen

Het project is gelegen aan de Gedempte Zuiderdokken te Antwerpen. Binnen de kaaimuren van het voormalige Kooldok en Steendok worden 2 parkings voorzien met telkens 4 ondergrondse parkeerlagen, voor in totaal 2000 wagens en 300 fietsen.

Bekijk project

Verbouwing van een historisch pand Korenmarkt Gent

Op een unieke zichtlocatie aan de Veldstraat en Korenmarkt werden twee historische winkelpanden nieuw leven ingeblazen met een gemengd project van winkelen en wonen. Bovenop de vraag tot optimalisatie van de winkelruimte werd de kans aangegrepen om de leegstaande bovenverdiepingen, met hun authentieke interieurs en prachtige stadszichten, terug tot woning om te vormen. 

 
Bekijk project

Renovatie regionale zetel Belfius

Het gebouw daterend uit 1988 straalde weinig identiteit uit. Het gebouw op zich bevond zich echter in goede staat en daarom werd aan de basis niet geraakt. Het visueel geheel daarentegen werd volledig herbekeken en het volume vereenvoudigd.

Bekijk project

Gemeenschapscentrum De Wiek

Het gemeenschapscentrum neemt een prominente positie in op het Zandbergplein en is opgevat volgens het doos-in-doos principe. Het eigenlijke zaalvolume is in het hele gebouw zichtbaar aanwezig omwille van de vorm, zijn volume en de rode kleur, daar rond staat een tweede en eerder neutrale schil. Zo brengt ‘De Wiek’ nieuwe dynamiek in de Zeelse samenleving.

Bekijk project

Herbestemming postsite Aalst

Het nieuwe kantorencomplex ‘Postsite’ is gelegen aan het treinstation in Aalst. Vooral de gekleurde zonnewering zorgt voor een dynamiek en geeft een sterke, herkenbare identiteit aan het complex.

Bekijk project

Servicestation met hotel E40 TEXACO Heverlee

In de locatie te Heverlee wil het servicestation een oase van rust betekenen voor de weggebruikers, waar zij in een eigentijds kader de mogelijkheid hebben zich te voorzien van de nodige energie om hun weg verder te zetten.  Witte bomen – in de vorm van vertakte kolommen en prints op de glasgevels – zijn de blikvanger van de stopplaats. De bomen integreren het nabijgelegen waardevolle bosgebied op een architecturale manier in het project. 

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics