Bekijk project

Nieuw Kortrijk, tuinwijk 2.0

SW+ (Sociaal Wonen +) is een sociale huisvestingsmaatschappij die beschikt over een uitgebreid patrimonium op het grondgebied van Kortrijk. Verschillende wijken zijn echter aan vernieuwing toe. Abscis Architecten nam deel aan de ontwerpwedstrijd en kreeg samen met Sileghem en Partners architecten & ingenieurs de wijk Nieuw Kortrijk toegewezen. De nieuwe wijk omvat 311 wooneenheden van de sociale huisvestingsmaatschappij, waarvan 10% renovatie en 90% nieuwbouw. De eerste fase van 105 wooneenheden werd reeds opgeleverd, de werken van fase 2 werden aangevat.

Bekijk project

Masterplan sociale huisvestingssite Jubileumlaan

De opdracht voor vervanging van de sociale woongebouwen van WoninGent langs de Jubileumlaan werd verkregen na een wedstrijdopdracht. In eerste instantie werd een stedenbouwkundige studie van de volledige sociale huisvestingssite op de kop van de Watersportbaan opgemaakt. De bestaande morfologie van de site werd het uitgangspunt voor vervanging en vormgeving van de 3 toekomstige woongebouwen.

Bekijk project

Project M Brugge

Het retailpark aan de Maalse Steenweg in Sint-Kruis, Brugge, wordt grondig aangepakt en maakt plaats voor een gloednieuw, modern winkelcomplex in een aangename omgeving. 

Bekijk project

Wisselkouter Merelbeke

Deze verticale verkaveling is het hedendaags antwoord op een specifieke vraag naar landschappelijk en groen wonen, en dit in een nabije stedelijke context. De reeds aanwezige structuren en kwaliteiten werden ten volle uitgespeeld in dit project, waardoor de groene openbare ruimte en de wooneenheden elkaar versterken.

Bekijk project

Herinrichting Markt Oudenaarde

De Markt van Oudenaarde situeert zich in het hart van de stad. Ze huisvest onder meer het historische stadhuis, een imposant gebouw in Brabants gotische stijl dat opgetrokken werd in de 16e eeuw en geklasseerd staat als UNESCO werelderfgoed. De  heraanleg van De Markt beoogde de verloren gegane stedelijke functie van het marktplein opnieuw op te roepen en haar terug in functie te stellen van alle stedelingen. Na een bevraging bij de inwoners bleek dat meer groen, minder verkeer, minder bovengronds parkeren en een aangename verblijfsruimte de belangrijkste elementen waren tot het creëren van een vernieuwd aantrekkelijk stadscentrum.

 
Bekijk project

Wisselbeke Merelbeke

Het originele neoclassicistisch getinte kasteel Wisselbeke heeft een nobele herbestemming gekregen tot residenties, met aanvullende functies en rondom assistentiewoningen. De aanwezigheid van zorg op maat betekent voor dit project een grote meerwaarde.

Bekijk project

Masterplan Guldensporencollege VTI Kortrijk

De site Campus Engineering van het Guldensporencollege bevindt zich ten zuidoosten van de Kortrijkse binnenstad, middenin een woonbuurt en deels in de Sint-Elisabethwijk. Abscis Architecten werd gevraagd om een gedragen masterplan uit te werken voor de schoolsite.

Bekijk project

Studie herbestemming/nevenbestemming kerk van Pamel

De Kerkfabriek Sint-Gaugericus Roosdaal wenste een haalbaarheidsstudie naar herbestemming/nevenbestemming voor het restaureren en conserveren van de kerk, teneinde het gebouw voor minstens nog 25 jaar op een normale, correcte en veilige manier in dienst te kunnen houden. Abscis Architecten maakte een kostenraming op voor de restauratiewerkzaamheden en stelde een haalbaarheidsstudie op voor vier potentiële her- en/of nevenbestemmingen. 

Bekijk project

Bozestraat Heule

Woonproject ‘Het Maisveld’ situeert zich aan de noordelijke stadsrand van Kortrijk, in het woongebied tussen de wijk Overleie en de groene omgeving van de Heulebeek. De site aan de Bozestraat ligt op wandel- en fietsafstand van het Kortrijkse stadscentrum en wordt uitgebouwd tot een collectief woonproject met 3 meergezinswoningen, gelegen in een nieuwe parkzone.

 
Bekijk project

Masterplan site WES

De ontwikkelaar SM Scepperus wil een gebied aan de Baron Ruzettelaan te Brugge herontwikkelen. De opdracht behelst een volledige masterplanstudie voor de herontwikkeling van de site WES, inclusief een volumestudie, een ontwerp van de omgevingsaanleg en de opmaak van een beeldkwaliteitsplan.

Bekijk project

Voetgangersveer Appels (Dendermonde)

Op het natuurdomein ‘Oude Schelde’ in Appels (Dendermonde) zorgde tot voor enkele jaren een oude houten brug overheen de Oude Schelde voor een verbinding tussen twee wandelpaden, in een bosrijke omgeving langsheen een Oude Schelde-arm. Toen enkele jaren geleden de brug instortte, werden bezoekers verplicht hun wandeling voort te zetten langsheen de openbare weg. Het Agentschap Natuur en Bos wenste de twee zijden van de Oude Schelde opnieuw met elkaar te verbinden om zo de bestaande wandeling doorheen het natuurdomein opnieuw vlot, aangenaam en veilig te laten verlopen.

Bekijk project

masterplan Hamme

Dit verhaal begint op schaal van de gemeente Hamme, waarbij 5 deelprojecten puzzelstukken zijn in een groter geheel. Onze visie is een gelaagd antwoord op de uitgangspunten van het masterplan. In dit masterplan werden een aantal krachtlijnen uitgezet die we heel waardevol vinden en verder hebben uitgewerkt in de architectuur. Het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’ heeft het centrum van Hamme volledig hertekend en de verblijfskwaliteit van de centrumbewoner en bezoeker verbeterd, door het openbaar domein opnieuw in te richten en een handelslus te creëren, die de commerciële activiteiten in de dorpskern versterkt.

Pagina
  1. 1
  2. 2