2013 - 2016 Merelbeke

Abscis Architecten -

Het project is gesitueerd in een nieuw park, centraal gelegen op de nog te ontwikkelen site Bergbos te Merelbeke. De volledige site wordt ontwikkeld door dezelfde bouwheer, Arcadis Building Projects.

Via een kandidatuurstelling werden de 7 deelzones van de site toegewezen aan 7 verschillende architectenbureaus. In een eerste fase werd er onder de vorm van workshops met deze 7 bureaus samen gebrainstormd en input gegeven in de verschillende ontwerpen en de uitstraling van het totaalproject.

Het bouwblok bestaat uit een rationeel opgebouwd volume waar, in combinatie met grote raampartijen, op een speelse manier terrassen worden aan opgehangen.

Deze overdekte terrassen zorgen ervoor dat inkijk vanuit andere appartementen wordt tegengegaan en het privatief karakter ervan wordt gerespecteerd. Bovendien wordt per terras op deze manier een luifel gecreëerd die enerzijds de zon buiten houdt in de warme zomermaanden en anderzijds fungeert als een bijkomend terras voor het appartement erboven. Zo beschikt elk appartement over 2 verschillende terrassen, met resp. een open en een gesloten karakter.

Dit bouwtechnisch en energetisch heel eenvoudig concept wordt ook getoond in de materialisatie van het gebouw. Het bouwblok zal worden voorzien van een donkere gevelbekleding, zoals leien. De terrassen worden uitgevoerd in wit beton. Dit witte beton zal een maximum aan licht reflecteren en zo luchtige appartementen creëren met een enorm ruimtegevoel.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -

Volg ons op facebook

Naar Facebook