2018 - 2019 Melle

Abscis Architecten - Ankersmit - frontaal vooraanzicht

Het project Ankersmit in Melle bevindt zich op de site van het voormalig tuinbouwbedrijf van de familie Ankersmit. De site wordt in het noorden begrensd door de Schelde en een oude Scheldemeander. Deze omgeving wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, groene karakter. De oude watertoren met opschrift “Ankersmit” bleef behouden als landmark.

Abscis Architecten - Ankersmit - straatbeeld

Ankersmit - straatbeeld

Abscis Architecten - Ankersmit - dakterrassen

Ankersmit - dakterrassen

In dit project is bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Ankersmit - grondplan eerste verdieping

Ankersmit - grondplan eerste verdieping

De bouwheer en het ontwerpteam vonden elkaar in de wens om een appartementsgebouw te realiseren met een sterke architecturale uitstraling en vrij van fossiele brandstoffen. Het gebouw diende een mix van verschillende types appartementen te bevatten, en biedt tevens ruimte aan vrije beroepen.

Het gebouw is ontworpen als een balkvormig volume met 2 bouwlagen waarbij driehoekige terrassen zijn uitgesneden. De derde bouwlaag heeft een teruggetrokken dakverdieping waardoor grote dakterrassen en groendaken ontstaan. De architectuur wordt gekenmerkt door een horizontale gelaagdheid van de bouwlagen, welke werd gematerialiseerd door horizontale stroken in architectonisch beton en de dakverdieping met een uitkragende luifel. De gevel tussen deze plinten zal werd afgewerkt in een langwerpige, grijs genuanceerde betonsteen, wat fel contrasteert met het buitenschrijnwerk en de borstweringen, die voorzien werden in goudkleurig geanodiseerd aluminium.

In dit project is bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid: door performante isolatie, zonnewering d.m.v. architecturale luifels, het gebruik van duurzame materialen, en vloerverwarming met hernieuwbare energie d.m.v. lucht-water-warmtepompen. Alle appartementen kunnen individueel voorzien worden van fotovoltaïsche zonnepanelen.

Interesse? Ga naar de website 'Landbergh vastgoed'

Abscis Architecten - Ankersmit - frontaal vooraanzicht

Ankersmit - frontaal vooraanzicht

Abscis Architecten - Ankersmit - licht en zicht

Ankersmit - licht en zicht

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Ankersmit - achteraanzicht - visualisatie Nanopixel

Ankersmit - achteraanzicht - visualisatie Nanopixel

Delen