Bekijk project

Herkenrode Kazerne Hasselt

De site Herkenrode is gelegen in het centrum van de stad Hasselt. Het voormalig militair domein werd een tijd ingericht als zone voor overheidsfuncties van de Federale Overheid. De stad Hasselt verkocht de site via een verkoopprocedure om een globale herbestemming te bekomen in het kader van de binnenstedelijke ontwikkeling van Hasselt.

Bekijk project

campus KA Ninove

De campus bevindt zich in het centrum van de stad Ninove, op een groene strook midden in een gesloten bouwblok. Deze groene oase biedt plaats aan drie GO!-scholen: een kleuter- en basisschool, een middenschool en een atheneum. De scholen hadden een énorm tekort aan onderwijsgebouwen waardoor de open ruimte dreigde opgevuld te worden met ‘tijdelijke’ klascontainers. De opdracht bestond uit het opmaken van een masterplan voor de toekomstige ontwikkeling van de volledige campus én de bouw van enkele nieuwe schoolgebouwen en sportinfrastructuur.

Bekijk project

Sociale woningbouw Jubileumlaan

De stedenbouwkundige visie voor de vervanging van de woontorens aan de Jubileumlaan vertrekt vanuit de morfologie van de bestaande site. De site maakt deel uit van het masterplan van de Watersportbaan uit de jaren ’60 met een vrij rationele inplanting van de gebouwen met veel doorzichten en visuele verbindingen. De gebouwen langs de Jubileumlaan volgen een eerder aparte, speelse inplanting, refererend naar een voormalige meander van de Leie.

Bekijk project

Klein Rijsel

Het was de ambitie van de opdrachtgever om op deze site een groot aantal sociale en private wooneenheden te bouwen, voorzien van afzonderlijke ondergrondse parkeergarages en omringd door collectief groengebied dat publiek toegankelijk is. Deze ambities stootten op een aantal pijnpunten, zoals de topografische kenmerken van het terrein en regels die werden uitgezet in het stedenbouwkundig plan (BPA Westelijke Spoorweggeul).

Bekijk project

Scholencampus Kortrijk

De vernieuwing van scholencampus Kaai van het Guldensporencollege en de Sint-Amands Basisschool in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester.

 
Bekijk project

Rauter, Anderlecht

Voor het innovatieve kantoorgebouw, sociaal restaurant en 32 sociale woningen in Anderlecht, kiest de Brusselse huisvestingsmaatschappij (BGHM) voor onze passieve houtskeletbouw en een semi-publiek plein. Architenko en Abscis Architecten hebben hun krachten gebundeld met studiebureaus Boydens, Establis en Egeon, en aannemers Wyckaert en PxP Projects, om een duurzaam en innovatief stadsdeel te bouwen. 

Bekijk project

parkeergebouw AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Het parkeergebouw is voor automobilisten en vele bezoekers vanaf de Ring rond Gent het eerste beeld dat van AZ Sint-Lucas wordt opgevangen. Om die reden is in het ontwerp veel aandacht geschonken aan sfeer en uitstraling. Het gebouw is in twee delen verdeeld, zo werd een as gecreëerd die naar het ziekenhuis leidt en waarop het parkeergebouw wordt geënt. De projectzone werd hierdoor opgesplitst, waardoor de hoge capaciteit aan parkeerplaatsen wordt verdeeld over twee gebouwen.

Bekijk project

Herstel Ravelijn Liedtspark

Het Liedtspark met de restanten van de Vaubanversterking vormt een groene ademruimte voor de stad Oudenaarde. Deze Ravelijn vormt een uitzonderlijke stukje geschiedenis welke tot voor kort nog niet de kwalitatieve aankleding kreeg die ze verdient.

Bekijk project

Woonproject Goudsbloem

Op de kop van de Legestraat, de Driesstraat en de Gaversesteenweg, nabij het shoppingcenter de Driespoort en het station, vormen de 16 nieuwbouwappartementen van residentie Goudsbloem een nieuwe landmark voor wie Deinze binnen rijdt, komende van de autosnelweg en het bedrijvenpark De Prijkels.

 
Bekijk project

Guldensporencollege campus Plein

De vernieuwing van scholencampus Plein van het Guldensporencollege in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester. De opdracht ontstond na de fusie van 2 Kortrijkse scholengroepen en de daaruit voortvloeiende hervestigingsoperatie van 4 naar 2 bestaande, binnenstedelijke schoolsites: ‘Campus Plein’, de site van het beschermde Klooster van O.L.V. Ter Engelen (bijgenaamd ’t Fort) en ‘Campus Kaai’, de site ontstaan uit de middeleeuwse Sint-Amandsproosdij en vroeger gekend van de inmiddels afgebroken Collegetoren.

Bekijk project

Guldensporencollege campus Kaai

De vernieuwing van scholencampus Kaai van het Guldensporencollege in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester. De opdracht ontstond na de fusie van 2 Kortrijkse scholengroepen en de daaruit voortvloeiende hervestigingsoperatie van 4 naar 2 bestaande, binnenstedelijke schoolsites: ‘Campus Plein’, de site van het beschermde Klooster van O.L.V. Ter Engelen en ‘Campus Kaai’, de site ontstaan uit de middeleeuwse Sint-Amandsproosdij en vroeger gekend van de inmiddels afgebroken Collegetoren.

Bekijk project

masterplan campus Ledeganck

Het complex Ledeganck werd in 1960 gebouwd naar ontwerp van architect Jules Trenteseau voor de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Gent. De toren telt 12 verdiepingen en staat dwars op een plintvolume waar studenten en onderzoekers het gebouw binnenkomen. De toren zelf behoort tot een van de meest markante gebouwen in Gent die boven de 50m grens uitsteekt. Het gebouwencomplex bestaat vooral uit onderzoekslaboratoria, kantoren en auditoria.

Bekijk project

Willebroek Stad

De wijk ‘Stad’ in Willebroek is een reeds bestaande woonwijk ten zuiden van de stadskern. De wijk werd gebouwd tussen 1950 en 1975. Veel van deze bestaande woningen voldoen niet meer aan de huidige normering. Ook de openbare ruimte op de site is zeer onsamenhangend en onleesbaar. Groenzones zijn eentonig en zonder ecologische waarde. De grote parkeerplaatsen en vele garageboxen zorgen voor een lage verblijfswaarde. Vanuit de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting-Willebroek werd een wedstrijd uitgeschreven voor het vernieuwen van een groot deel van de woonwijk. 

Pagina
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6