Bekijk project

Belfius New Concept

Nadat de regionale zetel van Belfius in een nieuw jasje werd gestoken, werd ook het volledige handelsgelijkvloers onderworpen aan een herinrichting en 'new concept'. De gelijkvloerse verdieping biedt nu ruimte aan een onthaal met balie, kantoren, vergader- en presentatieruimtes, een selfbank, een receptieruimte, en een incubator voor jonge starters.

Bekijk project

Duurzame wijk Castelijm Kapellen

Het project in opdracht van Re-Vive betreft de herontwikkeling van een oude industriële site, de voormalige Croda-Henkel site, tot een nieuwe wijk met een residentieel karakter. De ontwikkeling heeft als doel een levendige, aantrekkelijke en duurzame inbreiding te creëren met oog voor architecturale kwaliteit, voldoende groen op openbaar domein, en connecties met de buurt en de gemeente Kapellen.

Bekijk project

Sint-Amands Basisschool Noord

De vernieuwing van de Sint-Amands Basisschool in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester. De opdracht ontstond na de fusie van 2 Kortrijkse scholengroepen, het Sint-Amandscollege en De Pleinschool, en de daaruit voortvloeiende hervestigingsoperatie van 4 naar 2 bestaande, binnenstedelijke schoolsites: ‘Campus Plein’, de site van het beschermde Klooster van O.L.V. Ter Engelen en ‘Campus Kaai’, de site ontstaan uit de middeleeuwse Sint-Amandsproosdij en vroeger gekend van de inmiddels afgebroken Collegetoren.

Bekijk project

Vlaskant Kuurne

Het masterplan van dit project kadert in een globale ruimtelijke visie op de site en haar omgeving. Hierin worden drie appartementsgebouwen ontworpen met een ondergrondse parking, die in twee fases gebouwd zal worden, en een gemeenschappelijke landschapstuin.

Bekijk project

SG Private Banking Brussel

Dit filiaal van Société Générale Private Banking ligt in hartje Brussel net naast het Centraal Station. De opdrachtgever wilde een vernieuwing van het geheel van de cliëntenzone, zowel in concept als in uitstraling.

 
Bekijk project

Casinoplein - heraanleg park en speelplaats

Dit ontwerp kadert in het goedgekeurde masterplan opgemaakt in 2009. Het park krijgt gedurende de schooluren een privaat karakter en buiten de schooluren kan het opengesteld worden als openbare ontmoetingsplaats. Er is rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid en hoogteverschil tussen straat en park wordt overbrugd door trappen én hellingen.

Bekijk project

Parking Zuiderdokken Antwerpen

Dit DBFM-project is gelegen aan de Gedempte Zuiderdokken te Antwerpen. Binnen de kaaimuren van het voormalige Kooldok en Steendok worden 2 parkings voorzien met telkens 4 ondergrondse parkeerlagen, voor in totaal 2000 wagens en 300 fietsen.

Bekijk project

Woonproject Scheldekop Oudenaarde

Het U-vormige bouwblok waarin rijwoningen en meergezinswoningen elkaar afwisselen, kadert in het masterplan 'Scheldeboorden' op een oud industrieterrein vlakbij het stadscentrum van Oudenaarde. Het verscheiden karakter van de woningen werd beïnvloed door de oriëntatie, omliggende gebouwen en landschapselementen.

Bekijk project

Verbouwing historisch pand Korenmarkt

Op een unieke zichtlocatie aan de Veldstraat en Korenmarkt werden twee historische winkelpanden nieuw leven ingeblazen met een gemengd project van winkelen en wonen. Bovenop de vraag tot optimalisatie van de winkelruimte werd de kans aangegrepen om de leegstaande bovenverdiepingen, met hun authentieke interieurs en prachtige stadszichten, terug tot woning om te vormen. Door een combinatie van renovatie en nieuwbouw worden de 2 hoekpanden versmolten tot 1 project, met een grote duplex-winkelruimte onderaan en 5 bovenliggende appartementen rondom een gemeenschappelijke buitenruimte. 

 
Bekijk project

Renovatie regionale zetel Belfius

Het gebouw daterend uit 1988 straalde weinig identiteit uit. Het gebouw op zich bevond zich echter in goede staat en daarom werd aan de basis niet geraakt. Het visueel geheel daarentegen werd volledig herbekeken en het volume vereenvoudigd.

Bekijk project

Gemeenschapscentrum De Wiek Zele

Het gemeenschapscentrum neemt een prominente positie in op het Zandbergplein en is opgevat volgens het doos-in-doos principe. Het eigenlijke zaalvolume is in het hele gebouw zichtbaar aanwezig omwille van de vorm, zijn volume en de rode kleur, daar rond staat een tweede en eerder neutrale schil. Zo brengt ‘De Wiek’ nieuwe dynamiek in de Zeelse samenleving.

Bekijk project

Duurzaam stadsproject Mortsel

Aan het stadhuis van Mortsel werd een onoverzichtelijke parkeerruimte omgevormd tot een open en verkeersvrij volksplein. Het prestigieuze PPS-project omvatte onder meer de bouw van een multifunctioneel passief complex, een indrukwekkende glazen luifel met fotovoltaïsche cellen op het duurzaam plein en een ondergrondse parkeergarage.

Bekijk project

Faculteit van de Rechten Fribourg

De campus van de Université de Fribourg waarbinnen de nieuwe faculteit rechten zich situeert, wordt gekenmerkt door grote niveauverschillen. De bergflank waarop het gebouw is ingeplant zorgt voor hoogteverschil van ca. 7 meter, door gebruik te maken van hellingen en grastrappen doorheen het gehele gebouw overbruggen we dit reliëf.

Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics