Abscis Architecten - wadi, fase 1 - foto Abscis Architecten Nieuw Kortrijk, tuinwijk 2.0

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - kleuterspeelplaats met overdekt gedeelte Bekijk project

Tijdelijke Europese School Brussel

In afwachting van de bouw van ‘Europese School V Brussel’, schreef de Regie der Gebouwen een (DBM-)wedstrijd uit om een tijdelijke school op te richten, op de parking van het voormalige NAVO-hoofdkwartier in Haren. 

Abscis Architecten - kop van de Watersportbaan Bekijk project

Masterplan sociale huisvestingssite Jubileumlaan

De opdracht voor vervanging van de sociale woongebouwen van WoninGent langs de Jubileumlaan werd verkregen na een wedstrijdopdracht. In eerste instantie werd een stedenbouwkundige studie van de volledige sociale huisvestingssite op de kop van de Watersportbaan opgemaakt. De bestaande morfologie van de site werd het uitgangspunt voor vervanging en vormgeving van de 3 toekomstige woongebouwen.

Abscis Architecten - Voormalig Refugiehuis in Hasselt krijgt herbestemming Lees meer

WERF!

Voormalig Refugiehuis in Hasselt krijgt herbestemming

Het voormalig refugiehuis van de kazerne van Herkenrode vormt de kop van een bouwblok binnen het historisch stadscentrum van Hasselt. De Universiteit Hasselt zal er haar intrek nemen om zo terug haar banden met de stad te versterken en in de verf te zetten. De restauratiewerken lopen op volle toeren!

Abscis Architecten - GEWONNEN! Basisschool De Groene Planeet Lees meer

Wedstrijd

GEWONNEN! Basisschool De Groene Planeet

Stedelijke basisschool De Groene Planeet in Vilvoorde had nood aan een nieuw gebouw voor haar kleuters en lagere schoolkinderen. Via een ontwerpwedstrijd werd de opdracht gegund aan ontwerpteam Abscis-Tractebel en ontwikkelaar Groep Van Roey.