Abscis Architecten - inkomzone vanaf de parking - visualisatie studio ELVIS Inkomgebouw Provinciaal Domein De Ster

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - visualisatie Abscis Architecten Bekijk project

FOD Financiën en Justitie Asse

De Asphaltcosite is een site in volle ontwikkeling, gelegen aan de overzijde van het station in Asse. Met de centralisatie van een aantal gemeentelijke facilitaire diensten zoals jeugdhuis, brandweer en in de toekomst ook politie en mogelijks andere functies, waait er een nieuwe wind door de gemeente. De Regie der Gebouwen wil meesurfen op deze golf van vernieuwing en een gebouwencomplex oprichten voor de huisvesting van de Federale overheidsdiensten Financiën en Justitie. 

Abscis Architecten - inkomzone met luifel - visualisatie Abscis Architecten Bekijk project

Visitatieschool Baasrode

De Visitatieschool, een campus van de Óscar Romeroscholen vzw, is centraal gelegen in de gemeente Baasrode. Het schoolterrein is verspreid over twee percelen; de opdeling gaat terug op de vroegere opsplitsing van de jongens- en meisjesschool. In deze studie werden zowel de werking als de toekomstplannen van de school meegenomen. Dit maakt het mogelijk tot een ontwerp te komen dat toekomstige uitbreidingen niet in de weg staat en verschillende aanslepende organisatorische problemen meteen te verhelpen.

Abscis Architecten - Nieuw inkomgebouw voor het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas Lees meer

GEWONNEN!

Nieuw inkomgebouw voor het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas

Het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas heeft nood aan een nieuw sportvolume met brasserie en kantoren. Abscis Architecten werd samen met aannemer Juri en studiebureau Tractebel verkozen als laureaat van de ontwerpwedstrijd!

Abscis Architecten - Een make-over voor de Gentse speelplaatsen Lees meer

GEWONNEN!

Een make-over voor de Gentse speelplaatsen

Gent werkt volop aan de ontharding van zijn patrimonium om meer groen in de stad te krijgen, het stedelijk hitte-eilandeffect terug te dringen, en de grondwatertafel aan te vullen. 

Abscis zal verschillende speelplaatsen van de stadsscholen intensief vergroenen en ontharden. Hiervoor wonnen we net de offertevraag voor een raamcontract.