Abscis Architecten - K-Dienst PC Sleidinge: Yidam & Yügen

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - gerestaureerde gevels Veldstraat - foto Jeroen Verrecht Bekijk project

Hotel en winkelcomplex in historisch pand, Veldstraat

Het pand met de beschermde gevel waarin tot voor kort de winkelketen C&A huisde, krijgt een gedeeltelijk nieuwe invulling en wordt in haar glorie hersteld. Het project bestaat uit de verbouwing en uitbreiding van het winkelcomplex tot een gemengd project met (casco) winkelruimtes en een nieuw hotel met 114 kamers.

Abscis Architecten - zicht van op het ICC - foto Jeroen Verrecht Bekijk project

Campus Ledeganck & GUM

Het complex Ledeganck werd in 1960 gebouwd naar ontwerp van architect Jules Trenteseau voor de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Gent. De toren behoort tot een van de meest markante gebouwen in Gent die boven de 50m grens uitsteekt. Ingrijpende maatregelen inzake veiligheid, milieuwetgeving, brandevacuatie, technieken en laboratoriuminrichting drongen zich op om het gebouw terug te laten aanknopen bij haar vooruitstrevend karakter van de jaren ’60. In een door Abscis Architecten opgesteld masterplan werden de te nemen maatregelen samengevat - waarbij ook integrale toegankelijkheid, flexibiliteit, continuïteit van gebruik, functionele organisatie en zelforiëntatie aan bod kwamen.

Abscis Architecten - gezocht: junior finance manager Lees meer

vacature

gezocht: junior finance manager

Abscis Architecten is op zoek naar een junior finance manager! Op zoek naar een uitdagende en zeldzame opportuniteit om als jonge professional in een creatieve omgeving mee te bouwen aan de stad van de toekomst? 

Abscis Architecten - Hoe haalbaar is de herontwikkeling van de Brusselse site HOOG? Lees meer

GESELECTEERD!

Hoe haalbaar is de herontwikkeling van de Brusselse site HOOG?

Sociale huisvestingsmaatschappij De Brusselse Woning riep ontwerpteams van architecten en ingenieurs op om zich kandidaat te stellen voor het herontwikkelen van de site 'Hoog' in de Brusselse Marollen.