Abscis Architecten

Abscis Architecten - maquette door iMake PPS Lommel Mudakkers

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - zitelementen op het plein - foto Jeroen Verrecht Bekijk project

Herinrichting Markt Oudenaarde

De Markt van Oudenaarde situeert zich in het hart van de stad. Ze huisvest onder meer het historische stadhuis, een imposant gebouw in Brabants gotische stijl dat opgetrokken werd in de 16e eeuw en geklasseerd staat als UNESCO werelderfgoed. De  heraanleg van De Markt beoogt de verloren gegane stedelijke functie van het marktplein opnieuw op te roepen en haar terug in functie te stellen van alle stedelingen. Na een bevraging bij de inwoners bleek dat meer groen, minder verkeer, minder bovengronds parkeren en een aangename verblijfsruimte de belangrijkste elementen waren tot het creëren van een vernieuwd aantrekkelijk stadscentrum.

Abscis Architecten - half verzonken sportzaal - fotografie Dennis De Smet Bekijk project

Guldensporencollege Kortrijk - campus Kaai

De vernieuwing van scholencampus Kaai van het Guldensporencollege en de Sint-Amands Basisschool in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester. De opdracht ontstond na de fusie van 2 Kortrijkse scholengroepen, het Sint-Amandscollege en De Pleinschool, en de daaruit voortvloeiende hervestigingsoperatie van 4 naar 2 bestaande, binnenstedelijke schoolsites: ‘Campus Plein’, de site van het beschermde Klooster van O.L.V. Ter Engelen (bijgenaamd ’t Fort) en ‘Campus Kaai’, de site ontstaan uit de middeleeuwse Sint-Amandsproosdij en vroeger gekend van de inmiddels afgebroken Collegetoren.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - HERKENRODE IN HET NIEUWS Lees verder

Woonproject Herkenrode Kazerne Hasselt

HERKENRODE IN HET NIEUWS

Op woensdag 22 augustus werd het project Herkenrode gelanceerd. o.a. Piet Van Cauwenberghe lichtte het project en de aanpak toe op de persconferentie ter plaatse. 

Abscis Architecten - World's Coolest Car Park 2018 Lees verder

PARKING AZ SINT LUCAS

World's Coolest Car Park 2018

Onze parking voor het AZ Sint Lucas eindigde op de 2de plaats voor de award van "World's Coolest Car Park 2018". Bedankt aan de vele stemmers! 

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics