Abscis Architecten - binnenplein - foto Abscis Architecten PPS Hamme Markt

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - wadi, fase 1 - foto Abscis Architecten Bekijk project

Nieuw Kortrijk, tuinwijk 2.0

Wonen Regio Kortrijk is een sociale huisvestingsmaatschappij die beschikt over een uitgebreid patrimonium op het grondgebied van Kortrijk. Verschillende wijken zijn echter aan vernieuwing toe. Abscis Architecten nam deel aan de ontwerpwedstrijd en kreeg samen met Sileghem en Partners architecten & ingenieurs de wijk Nieuw Kortrijk toegewezen. De nieuwe wijk omvat 311 wooneenheden van de sociale huisvestingsmaatschappij, waarvan 10% renovatie en 90% nieuwbouw. De eerste fase van 105 wooneenheden werd reeds opgeleverd, de werken van fase 2 werden aangevat.

Abscis Architecten - inkomzone met luifel - visualisatie Abscis Architecten Bekijk project

Visitatieschool Baasrode

De Visitatieschool, een campus van de Óscar Romeroscholen vzw, is centraal gelegen in de gemeente Baasrode. Het schoolterrein is verspreid over twee percelen; de opdeling gaat terug op de vroegere opsplitsing van de jongens- en meisjesschool. In deze studie werden zowel de werking als de toekomstplannen van de school meegenomen. Dit maakt het mogelijk tot een ontwerp te komen dat toekomstige uitbreidingen niet in de weg staat en verschillende aanslepende organisatorische problemen meteen te verhelpen.

Abscis Architecten - Shoppingcenter Ringlaan Kortrijk in een nieuw jasje Lees meer

OPGELEVERD!

Shoppingcenter Ringlaan Kortrijk in een nieuw jasje

Het winkelcentrum Ring Shopping Kortrijk Noord dateert uit de jaren ’70 en was toe aan een grondige vernieuwing. Op vlak van wayfinding en circulatie was een herstructurering nodig maar ook de materialisatie en afwerking moest herbekeken worden.

Abscis Architecten - Nieuw inkomgebouw voor het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas Lees meer

GEWONNEN!

Nieuw inkomgebouw voor het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas

Het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas heeft nood aan een nieuw sportvolume met brasserie en kantoren. Abscis Architecten werd samen met aannemer Juri en studiebureau Tractebel verkozen als laureaat van de ontwerpwedstrijd!