Abscis Architecten - visualisatie binnenplein - Abscis Architecten IZOO Oosterzele

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - glazen wanden zorgen voor transparantie - foto Jeroen Verrecht Bekijk project

Inrichting kantoren Van Tornhaut

De opdracht omvat het herinrichten van de kantoren van bouwonderneming Van Tornhaut na verhuis naar het GEO Center, het centrale hoofdgebouw in Aalter.

Abscis Architecten - maquette door iMake Bekijk project

PPS Lommel Mudhoven

Het stadsvernieuwingsproject ‘Wonen aan de Mudhoven’ omvat de reconversie van een voormalige schoolsite in het centrum van Lommel naar een collectief woonproject met één- en meergezinswoningen, publiek- en buurtgerichte voorzieningen en een nieuw buurtpark boven een publieke ondergrondse parking voor 250 wagens. 

Abscis Architecten - Renovatie Erasmushogeschool campus Jette Lees verder

GESELECTEERD!

Renovatie Erasmushogeschool campus Jette

De onderwijsinfrastructuur op de campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel is sterk verouderd en een doorgedreven renovatie/vernieuwing dringt zich op. De hogeschool wenst op de site een innovatieve onderwijscampus uit te bouwen. Abscis Architecten en OSK-AR architecten bundelden de krachten en werden samen geselecteerd om deel te nemen aan de wedstrijd.

Abscis Architecten - Nieuw, low-impact lokaal voor jeugdbeweging DJEMBA Lees verder

GEWONNEN!

Nieuw, low-impact lokaal voor jeugdbeweging DJEMBA

De Jongens En de Meisjes van BAchte ("DJEMBA") krijgt van de Stad Deinze een gloednieuw lokaal op hun vertrouwde site Gavergans. Abscis Architecten, ZOOM architecten en League studio sloegen de handen in elkaar en wonnen de architectuurwedstrijd om voor hun geliefde jeugdbeweging van weleer een toekomstgericht jeugdlokaal te ontwerpen, met een minimale impact op de groene omgeving.