Abscis Architecten - gerestaureerde gevels Veldstraat - foto Jeroen Verrecht Hotel en winkelcomplex in historisch pand, Veldstraat

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - visualisatie binnenplein - Abscis Architecten Bekijk project

IZOO Oosterzele

In hartje Oosterzele werd door scholencampus IZOO beslist om enkele leegstaande gebouwen vrij te geven en zo de plek nieuw leven in te blazen en op te waarderen. De erfgoedkundig waardevolle kloostergevel aan de straat blijft behouden en maakt deel uit van een nieuwbouw van 39 sociale appartementen met polyvalente ruimte (casco) en ondergrondse parkeergarage.

Abscis Architecten - glazen wanden zorgen voor transparantie - foto Jeroen Verrecht Bekijk project

Inrichting kantoren Van Tornhaut

De opdracht omvat het herinrichten van de kantoren van bouwonderneming Van Tornhaut na verhuis naar het GEO Center, het centrale hoofdgebouw in Aalter.

Abscis Architecten - Renovatie Erasmushogeschool campus Jette Lees verder

GESELECTEERD!

Renovatie Erasmushogeschool campus Jette

De onderwijsinfrastructuur op de campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel is sterk verouderd en een doorgedreven renovatie/vernieuwing dringt zich op. De hogeschool wenst op de site een innovatieve onderwijscampus uit te bouwen. Abscis Architecten en OSK-AR architecten bundelden de krachten en werden samen geselecteerd om deel te nemen aan de wedstrijd.

Abscis Architecten - Nieuw, low-impact lokaal voor jeugdbeweging DJEMBA Lees verder

GEWONNEN!

Nieuw, low-impact lokaal voor jeugdbeweging DJEMBA

De Jongens En de Meisjes van BAchte ("DJEMBA") krijgt van de Stad Deinze een gloednieuw lokaal op hun vertrouwde site Gavergans. Abscis Architecten, ZOOM architecten en League studio sloegen de handen in elkaar en wonnen de architectuurwedstrijd om voor hun geliefde jeugdbeweging van weleer een toekomstgericht jeugdlokaal te ontwerpen, met een minimale impact op de groene omgeving.