Abscis Architecten - Perspectief vanaf Graaf Karel de Goedelaan Ugent in Kortrijk

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De missie van Abscis Architecten

De stad is voor Abscis Architecten de collectieve ruimte waarin de hedendaagse maatschappij zich manifesteert en ontwikkelt, met haar geschiedenis, dynamiek en diversiteit, en haar rijkdom aan plekken en eigenheden die we koesteren en zorg voor dragen. De stad als ruimtelijke drager voor menselijke activiteit is nooit volmaakt en kan steeds beter en efficiënter georganiseerd worden.

Abscis Architecten - Nieuwe publieke ruimte - visualisatie ARCHITENKO - Urban Design and Architecture Bekijk project

Sociaal wonen en werken in hartje Anderlecht

Voor het innovatieve kantoorgebouw, sociaal restaurant en 32 sociale woningen in Anderlecht, kiest de Brusselse huisvestingsmaatschappij (BGHM) voor onze passieve houtskeletbouw en een semi-publiek plein. Architenko en Abscis Architecten hebben hun krachten gebundeld met studiebureaus Boydens, Establis en Egeon, en aannemers Wyckaert en PxP Projects, om een duurzaam en innovatief stadsdeel te bouwen. 

Abscis Architecten - Visualisatie exterieur - Animotions Bekijk project

VLOT VZW Lokeren

Het project bestaat uit een nieuwbouw 1ste graadschool en een uitbreiding van een lagere school, waarbij de omgevingsaanleg en de fietsenstallingen ook werden opgenomen in het ontwerp. De site bevindt zich in de stadskern van Lokeren, in een bouwblok begrensd door de H. Hartlaan, de Dwarsstraat, de Sterrestraat en het Vrijheidsplein, op wandelafstand van de markt en het station. De beslissing tot fusie van enkele Lokerse scholengroepen geeft aanleiding tot een algemene herschikking van de verschillende vestigingen te Lokeren. 

Abscis Architecten - CONTINUITEIT DOOR VERNIEUWING Lees verder

Abscis Architecten bouwt aan haar toekomst!

CONTINUITEIT DOOR VERNIEUWING

Na meer dan 30 jaar treedt Frank Van Kerckhove terug als zaakvoerder van Abscis Architecten bvba. Hij blijft evenwel actief als raadgever en als partner bij de opvolging en aansturing van architectuuropdrachten. Johan Van den Driessche is vorig jaar reeds teruggetreden en blijft het team bijstaan. Het bestuur is nu samengesteld uit Arthur Van Cauwenberghe, Pieter De Smet, Piet Van Cauwenberghe en is sinds 1/1/19 versterkt door Sofie Eggermont. Samen in een multidisciplinair team zetten de partners zich in voor een brede en toekomstgerichte visie.

Abscis Architecten - Verbouwing winkelcomplex en nieuw hotel Centrum Gent Lees verder

VERGUNNING!

Verbouwing winkelcomplex en nieuw hotel Centrum Gent

Het project bestaat uit de verbouwing en uitbreiding van een winkelcomplex (de winkelruimtes van de vroegere C&A in de Veldstraat in Gent) tot een gemengd project met (casco) winkelruimtes en een hotel. Het winkelgedeelte is al in uitvoering en sinds kort is er voor het hotel ook een vergunning. Het doel van de opdracht omvat de herbestemming van de bovenste verdiepingen van het winkelcomplex, alsook de ruimtes aan de Korte Meer en de Voldersstraat, als hotel. Deze delen van het gebouw waren de laatste jaren immers zwaar onderbenut en dringend toe aan renovatie. In de bestaande bouwvolumes en de nieuwe optopping worden in totaal 114 hotelkamers voorzien, allen ontsloten via een nieuwe inkomhal aan de kant van de Voldersstraat en met zicht op de straat, de binnentuinen of over de daken van de Gentse binnenstad. 

 

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics