2016 - 2019 Hamme

Abscis Architecten - nieuw knooppunt Nieuwstraat - Peperholleken – visualisatie Abscis Architecten

De geplande ontwikkelingen in het centrum van Hamme - onder het motto ‘Hamme2020’ – zijn zeer ambitieus. Dit project vormt een belangrijke hefboom binnen een ruimere strategie om het ‘Hamme van de toekomst’ een gezicht te geven en omvat de herinrichting van de Nieuwstraat, het implementeren van een ondergrondse parkeergarage, een vernieuwd gemeentehuis en administratief centrum, een meergezinswoning aan de overzijde van de Nieuwstraat, en de renovatie van het vroegere hospitaal naar 3 woningen.

Abscis Architecten - nieuw administratief centrum

nieuw administratief centrum

De flexibele indeling en de keuze voor duurzame technieken zoals fotovoltaïsche zonnepanelen en ventilatie type D met warmteterugwinning, zullen het gebouw klaarstomen voor de toekomst van Hamme.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - gevelbeeld AC en woonproject

gevelbeeld AC en woonproject

Het administratief centrum moet een positief imago uitstralen waar de burger en dus klantentevredenheid centraal staan. Om deze reden is het gebouw op de begane grond voorzien van een open, transparant en zeer laagdrempelige inkomhal van waaruit de belangrijkste publiekgerichte diensten bereikbaar zijn. Deze centrale publieksruimte heeft goede verbindingen met het bestaande gemeentehuis. Het OCMW van Hamme zal eerstelijnshulp aanbieden op het gelijkvloers van de nieuwe vleugel en kan ook afzonderlijk functioneren, zonder aan de essentie van het ontwerp te raken én met behoud van de gevraagde verbindingen naar het bestaande gemeentehuis.

De publieke ruimte krijgt een interessante pendant in de semiprivate binnentuinen van de respectievelijke gebouwen, die elk een eigen sfeer en identiteit hebben. Het programma omvat ook een publieke ondergrondse parking voor een 200-tal auto’s, wat het verblijven in het centrum een aangename ervaring zal maken voor bewoners en bezoekers.

Ga naar het andere deelproject "Hart van Hamme"

Ga naar het totaalproject "Hamme 2020"

Abscis Architecten - interieur nieuw administratief centrum

interieur nieuw administratief centrum

Abscis Architecten - volumestudie in stedelijk weefsel

volumestudie in stedelijk weefsel

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics