Kortrijk

Abscis Architecten -

De studentenresidentie wordt ingeplant op de universitaire campus, in een zacht glooiend landschap op het hoogste punt van Kortrijk. Het geheel is orthogonaal geconcipieerd rondom groene buitenkamers. Het creëren van verschillende zichten op het omringende landschap, de contrastwerking tussen open en gesloten, binnen en buiten, vormen een rode draad op het universitair terrein en zorgen voor boeiende en interessante ruimten en zichten.

De 9 voorziene leefunits zijn toegankelijk via 4 centrale inkompartijen. Gemeenschappelijke functies situeren zich in de binnenste hoekpunten van het studentencomplex en beperken op die manier het contactoppervlak met de studentenkamers. De landschappelijke inplanting, de wandeling naar de verschillende entrees, de uitsnijdingen in het volume en de uitspringende bandramen geven de verschillende leefunits een eigen architectonische identiteit.

 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics