Bekijk project

Gebroeders Vandeveldestraat Gent

Het gebouw bevindt zich op het hoekperceel tussen de Gebroeders Vandeveldestraat en de Sint Martensstraat, een locatie met een hoge zichtbaarheid voor passanten van en naar hartje Stad. Het gelijkvloers biedt plaats aan een handelsruimte, terwijl de verdiepingen erboven soms één, dan weer twee appartementen onderbrengen. Bovenaan reikt een penthouse. Het pand werkt met haar slanke postuur het straatbeeld netjes af.

Bekijk project

KUL Campus Brugge

Met de realisatie van de KU Leuven Campus Brugge, is de bestendiging van de samenwerking tussen KU Leuven en hogeschool VIVES een feit. Het gebouw huist de faculteit industriële wetenschappen en technologie, en de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen, en bevindt zich op een zeer prominente plaats op de kop van de site Ter Groene Poorte. Daardoor fungeert het als de feitelijke entree voor wie de site nadert vanaf het station. Het gebouw vormt de aanzet tot een publieke esplanade die de verschillende nieuwe ontwikkelingen op de campus aan elkaar rijgt.

Bekijk project

Notariaat Gent (SDW)

Dit nieuw kantoorgebouw langs de Kortrijksesteenweg in het groene Sint-Denijs-Westrem omvat een notariaat met erboven een studio. Het gebouw is een massief bakstenen volume gekenmerkt door volumetrische insnijdingen en strategisch geplaatste glaspartijen. De glazen “lantaarn” bovenaan de traphal vormt een lichtbaken langsheen de drukke steenweg. De voorgevel opent zich via de gelijkvloerse foyer naar de straatkant. Zo ontstaat een grote visibiliteit en transparantie. Aan de achtergevel kunnen beide aktezalen en de kantoren genieten van een prachtig uitzicht op de landschapstuin met oude bomen.

Bekijk project

Maison des Sciences Humaines Belval

Belval is een brownfieldsite ten westen van Esch-sur-Alzette. Naar een masterplan van Jo Coenen werd het herontwikkeld tot een nieuw stadsdeel met woningen, kantoren, leisure en de ontwikkeling van de Universiteit Luxemburg. Ontwerp en uitvoering kwamen tot stand middels een intensieve samenwerking tussen ABSCIS architecten en FABECK architectes (Koerich, Luxemburg). Het project wordt uitgevoerd in 2 fasen. In deze eerste fase werd de ‘Maison des Sciences Humaines’ opgericht, waarna er in een tweede fase vier woontorens aan het project worden toegevoegd.

Bekijk project

Ankersmit Melle

Het project Ankersmit in Melle bevindt zich op de site van het voormalig tuinbouwbedrijf van de familie Ankersmit. De site wordt in het noorden begrensd door de Schelde en een oude Scheldemeander. Deze omgeving wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, groene karakter. De oude watertoren met opschrift “Ankersmit” blijft behouden als landmark.

 
Bekijk project

SG Private Banking Brussel

Dit filiaal van Société Générale Private Banking ligt in hartje Brussel net naast het Centraal Station. De opdrachtgever wilde een vernieuwing van het geheel van de cliëntenzone, zowel in concept als in uitstraling.

Bekijk project

Belfius New Concept

Nadat de regionale zetel van Belfius in een nieuw jasje werd gestoken, werd ook het volledige handelsgelijkvloers onderworpen aan een herinrichting en 'new concept'. De gelijkvloerse verdieping biedt nu ruimte aan een onthaal met balie, kantoren, vergader- en presentatieruimtes, een selfbank, een receptieruimte, en een incubator voor jonge starters.

Bekijk project

Duurzame wijk Castelijm Kapellen

Het project in opdracht van Re-Vive betreft de herontwikkeling van een oude industriële site, de voormalige Croda-Henkel site, tot een nieuwe wijk met een residentieel karakter. De ontwikkeling heeft als doel een levendige, aantrekkelijke en duurzame inbreiding te creëren met oog voor architecturale kwaliteit, voldoende groen op openbaar domein, en connecties met de buurt en de gemeente Kapellen.

Bekijk project

Sint-Amands Basisschool Noord

De vernieuwing van de Sint-Amands Basisschool in Kortrijk kadert binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen en kwam in 2011 als winnend ontwerp voort uit een Open Oproep van het Team Vlaams Bouwmeester. De opdracht ontstond na de fusie van 2 Kortrijkse scholengroepen, het Sint-Amandscollege en De Pleinschool, en de daaruit voortvloeiende hervestigingsoperatie van 4 naar 2 bestaande, binnenstedelijke schoolsites: ‘Campus Plein’, de site van het beschermde Klooster van O.L.V. Ter Engelen en ‘Campus Kaai’, de site ontstaan uit de middeleeuwse Sint-Amandsproosdij en vroeger gekend van de inmiddels afgebroken Collegetoren.

 
Bekijk project

Casinoplein - heraanleg park en speelplaats

Dit ontwerp kadert in het goedgekeurde masterplan opgemaakt in 2009. Het park krijgt gedurende de schooluren een privaat karakter en buiten de schooluren kan het opengesteld worden als openbare ontmoetingsplaats. Er is rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid en hoogteverschil tussen straat en park wordt overbrugd door trappen én hellingen.

Bekijk project

Parking Zuiderdokken Antwerpen

Dit DBFM-project is gelegen aan de Gedempte Zuiderdokken te Antwerpen. Binnen de kaaimuren van het voormalige Kooldok en Steendok worden 2 parkings voorzien met telkens 4 ondergrondse parkeerlagen, voor in totaal 2000 wagens en 300 fietsen.

Bekijk project

Woonproject Scheldekop Oudenaarde

Het U-vormige bouwblok waarin rijwoningen en meergezinswoningen elkaar afwisselen, kadert in het masterplan 'Scheldeboorden' op een oud industrieterrein vlakbij het stadscentrum van Oudenaarde. Het verscheiden karakter van de woningen werd beïnvloed door de oriëntatie, omliggende gebouwen en landschapselementen.

Bekijk project

Verbouwing historisch pand Korenmarkt

Op een unieke zichtlocatie aan de Veldstraat en Korenmarkt werden twee historische winkelpanden nieuw leven ingeblazen met een gemengd project van winkelen en wonen. Bovenop de vraag tot optimalisatie van de winkelruimte werd de kans aangegrepen om de leegstaande bovenverdiepingen, met hun authentieke interieurs en prachtige stadszichten, terug tot woning om te vormen. Door een combinatie van renovatie en nieuwbouw worden de 2 hoekpanden versmolten tot 1 project, met een grote duplex-winkelruimte onderaan en 5 bovenliggende appartementen rondom een gemeenschappelijke buitenruimte. 

Pagina
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7