2010 - 2012 Saint Ghislain

Abscis Architecten -

De patronen die ontstaan door het vormgeven of geleiden van de stromen zorgen voor een markante tekening. De tussenzones die ontstaan bij het vormgeven van de verkeersstromen worden ingevuld met groene landschapsheuvels. De golvende vormgeving zorgt voor een structurering van het terrein en een begeleiding van de zichtlijnen in het versteende landschap van de dienstenzone. De eenvoud van het omliggende landschap zorgt ervoor dat net het dienstgebouw als een markant ‘object’ wordt uitgelicht, een halte op een drukke verkeersroute. 

De gesloten vlakken van het gebouw vormen de figuur van een ononderbroken plooi, vertrekkend uit het wegdek, aan de rand van de snelweg. Schuinoplopend wordt het dak van de luifel gevormd, dat zich verder plooit over de shop, om opnieuw schuin in de grond te verdwijnen. Om de oorsprong van de plooi te benadrukken wordt deze uitgevoerd in uitgewassen betonpanelen met silexstenen, dat het uitzicht van het wegdek in asfalt benadert.

In de ‘plooi’ worden ‘invulmodules’ geschoven, uitgevoerd in geponst bruin koper of cortenstaal. Enerzijds komt deze afwerking voor bij de massieve buitengevels en anderzijds als zonnewering voor het restaurant onder vorm van verschuifbare panelen. 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Ontdek ook deze Kantoren, retail en utility Projecten

BMW garage Sint-Martens-Latem. Sint-Martens-Latem
Gemengd woonproject Veldstraat Gent. Gent
Uitbreiding citro├źngarage. Sint-Denijs-Westrem
Politiekantoor Brakel. Brakel
Kantoorgebouw The Loop Gent. Gent
Park-and-ride Anderlecht. Anderlecht
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics