2008 - 2009 Melle

Abscis Architecten -

In opdracht van de Hogeschool Gent ontwierp Abscis Architecten een nieuw schoolgebouw in relatie tot de historische gebouwen aanwezig op het parkdomein van het Hoger Instituut voor Tuin- en Landschapsarchitectuur in Melle. 

Het programma van de eerste fase is opgesteld voor een totale populatie van 450 studenten. In de drie opeenvolgende bouwlagen bevinden zich een 10-tal klassen, de adminstratie en directie, een bibliotheek, sanitair en een vergaderruimte annex docentenlokaal. De bovenste bouwlaag omvat het atelier en een tweetal klassen. De inkomhal fungeert als foyer naast het auditorium, dat is ondergebracht in een aansluitend lager volume. Erboven wordt een zonneterras gepland met uitzicht op het park

De tweede fase betreft een uitbreiding met naast een trapeziumvormig auditorium twee kantoorruimtes in de restvolumes en een foyer die aansluit aan de bestaande gaanderij. Het nieuwe auditorium heeft een capaciteit voor een honderdtal studenten.

Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics