2014 - 2015 Gent

Abscis Architecten -

Het project bevindt zich in het historische centrum van Gent op de eeuwenoude verbindingsstraat tussen de Kouter en de Veldstraat. De 2 bestaande panden werden vroeger reeds omgebouwd tot één bankkantoor en het is de ambitie van deze verbouwing om vooral meer licht binnen het gebouw te brengen.

De bestaande gevel werd zo goed als behouden en samen met de bestaande portiek geschilderd in het wit, dit zorgt voor een extra schaduwwerking. De ingang aan de voorzijde werd verplaatst naar de andere kant zodat het conflict tussen de wachtende mensen aan de tramhalte en de bezoekers van het bankkantoor is opgelost.

De functies op het gelijkvloers zijn achteruit geschoven zodat de gevel in de portiek volledig transparant wordt en er een tweede gevel wordt gecreëerd. De openingen in deze extra gevel zijn uitgelijnd op de bestaande ritmiek van de classicistische gevel, een hedendaags spel van ramen in het vlak en zwarte blokkaders die uit het vlak komen. Dit spel wordt in de buitengevel benadrukt door het verticaal en horizontaal aanbrengen van LED lijnen. Afhankelijk van de benadering van het gebouw krijgt men een ander lijnenspel.

 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics