2019 - 2022 Hamme

Abscis Architecten - zicht vanaf de markt - foto Steven Neyrinck

Dit project is deel van het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’, dat het hart van Hamme volledig zal hertekenen. Het reconversieplan omvat enkele cruciale ingrepen die gericht zijn op het verbeteren van de verblijfskwaliteit van de centrumbewoner /-bezoeker, door het openbaar domein opnieuw in te richten en een handelslus te creëren die de commerciële activiteiten in de dorpskern versterkt.

Abscis Architecten - contrast materialisatie - foto Steven Neyrinck

contrast materialisatie - foto Steven Neyrinck

Abscis Architecten - inrit ondergronds parking - foto Steven Neyrinck

inrit ondergronds parking - foto Steven Neyrinck

Het centrum van Hamme wordt een levendige oase, waar ontspanning en ontmoeting centraal staan.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - groen binnengebied - foto Steven Neyrinck

groen binnengebied - foto Steven Neyrinck

De Markt wordt een verkeersluw en groen binnengebied met enerzijds een publieke, culturele campus en anderzijds een private woonblok met een commerciële plint. Er werd een nieuwbouw voor de kunstacademie opgericht (muziek, woord, dans, beeldende kunsten) en de bibliotheek verhuisde naar het voormalig klooster en de winterkapel. Verder werd er een doorwaadbare binnentuin tussen de twee gebouwen aangelegd die het geheel verbindt en uitnodigt tot verpozen. Als drager van dit project, komen er 70 woningen en 3000 m² handelsruimte bij, rondomrond een vernieuwde en groene markt. Het centrum van Hamme wordt een levendige oase, waar ontspanning en ontmoeting centraal staan.

Voor de woongebouwen van de private ontwikkeling gingen we op zoek naar eenheid over de bouwblokken heen. We kozen voor gebouwstrips dwars op de erfstraten, zodat het beoogde open
beeld vanaf het publiek domein gewaarborgd bleef. Door deze inplanting genieten de woningen van een optimale oostwest oriëntatie, en werden deze opgetrokken in een coherente materialisatie en vormentaal. De materialisatie van de woonvolumes wordt opgebouwd uit 2 verschillende materialen. Enerzijds hebben we de gevels aan de straatzijdes, deze bestaan uit een rode baksteen. De gevels van de binnengebieden worden voorzien in een witte gevelpleister. Op de sokkel voorzien we groene daken als private (of collectieve) buitenruimte van de woningen.

Ga naar het andere deelproject van Hart van Hamme "PPS culturele campus Hamme"

Ga naar fase 1 van het totaalproject 'PPS administratief centrum en woonproject Hamme'

Ga naar het totaalproject 'masterplan Hamme'

Abscis Architecten - groendaken - foto Steven Neyrinck

groendaken - foto Steven Neyrinck

Abscis Architecten - grote mix aan functies in het hart van Hamme - visualisatie Abscis Architecten

grote mix aan functies in het hart van Hamme - visualisatie Abscis Architecten

Delen