2020 Aalter

Abscis Architecten - glazen wanden zorgen voor transparantie - foto Jeroen Verrecht

De opdracht omvat het herinrichten van de kantoren van bouwonderneming Van Tornhaut na verhuis naar het GEO Center, het centrale hoofdgebouw in Aalter.

Abscis Architecten - lange werktafel zone projectleiders - foto Jeroen Verrecht

lange werktafel zone projectleiders - foto Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - projectleiderszone - schets Abscis Architecten

projectleiderszone - schets Abscis Architecten

Het interieurconcept is vooral gericht op flexibiliteit naar gebruikers en klanten toe

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - inkom met baliemeubel - foto Jeroen Verrecht

inkom met baliemeubel - foto Jeroen Verrecht

Bij het herinrichten van de kantoren voor Van Tornhaut werd de ruwbouw van het GEO Center als tabula rasa gezien. De nieuwe inrichting omvat twee primaire kernen. Drie akoestische vergaderboxen en de directiekantoren verdelen het grotere plan in verschillende in elkaar vloeiende zones. Informele plekken afgewisseld met flexplekken worden akoestisch gescheiden van zones waar concentratie vereist is. Magneetwanden en atypische grote tafelelementen zorgen voor voldoende legruimte voor plannen en documenten.

De vele glazen wanden zorgen voor een zekere transparantie binnen het bedrijf. Gordijnen kunnen zorgen voor een visuele scheiding en een gevoel van privacy waar nodig.

De buitenruimte wordt naar binnen getrokken door middel van een inpandig terras. Dit terras grenst aan de keuken, waar een atypisch barmeubel de eyecatcher is en het bedrijf en de klanten geregeld samenbrengt (overleg, presentaties, pitches, recepties, informele ontmoetingen,…) binnen een ontspannen sfeer.

Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met tapijt en houtaccenten om een warm interieur te creëren in combinatie met de meer strakke, op maat gemaakte meubelobjecten. Op bepaalde plaatsen werden de structuur van het gebouw en de technieken zeer zichtbaar gelaten en werd er met plafondeilanden gewerkt. Op andere plaatsen werd gekozen voor een meer afgewerkt plafond van houtwolcement.

Abscis Architecten - afzonderlijke zitplekken met gordijnen als visuele scheiding - foto Jeroen Verrecht

afzonderlijke zitplekken met gordijnen als visuele scheiding - foto Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - terras aan keuken met eyecatching meubel - foto Jeroen Verrecht

terras aan keuken met eyecatching meubel - foto Jeroen Verrecht

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - foto Jeroen Verrecht

foto Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - foto Jeroen Verrecht

foto Jeroen Verrecht

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics