2011 Halle

Abscis Architecten -

In dé winkelstraat van de stad Halle wordt een voormalige hoedenwinkel verbouwd tot een reisbureau met kantoorfunctie. Voor de nieuwe kantoorfunctie wordt gestreefd naar transparantie, openheid en maximale daglichttoetreding. Aangezien het volledige perceel in gesloten bebouwing is dichtgebouwd, wordt tussen het hoofdgebouw en het achtergebouw een vide met vertikale circulatie gecreëerd welke het daglicht over het volledige gebouw verspreid. De bestaande erker aan de voorgevel wordt afgebroken en beglaasd om de kantoorfunctie in het straatbeeld zichtbaar te maken. Als eye-catcher in het straatbeeld worden gevelpanelen in zichtbeton voor de zuidelijke gevel opgehangen welke functioneren als zonnewering en passerelle.  

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics