2012 Evergem

Abscis Architecten -

De nieuwe gebouwen voor Metalfire en De Puydt bestaan uit twee delen: een industriële loods voor productie en opslag en een representatieve voorbouw met burelen en showroom.

De voorbouw met showroom op het gelijkvloers en kantoren op de verdieping is visueel losgetrokken van het loodsgedeelte. De loods fungeert als een neutrale betonnen doos die zich bescheiden op de achtergrond houdt. De schakel tussen beide delen is een ingesnoerd tussenvolume met een secundaire ingang, een open trap naar de verdieping en een verbindingspasserelle naar de loods.

De strakke vormgeving van het representatieve gebouw en de karakteristieke uitsparingen refereren naar de stijlvolle open haarden van Metalfire. Ook het gevelmateriaal (antracietgrijze metaalplaten) en de verticale geleding van gevelplaten en lamellen vormen een knipoog naar het materiaal dat hier verwerkt wordt.

In een omgeving met industriële gebouwen van matige architecturale kwaliteit probeert de loods in lichtgrijs architectonisch beton een neutrale achtergrond te vormen voor het representatieve kantoorgebouw met showroom. Het contrasterende materiaalgebruik en de verfijnde detaillering van gevel, raamopeningen, lamellen, e.d. moeten van de voorbouw een aandachtstrekker maken binnen de grootschalige en monotone industriezone.

 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics