2009 - 2012 Sint-Denijs-Westrem

Abscis Architecten -

Het project is gelegen op de terreinen van "The Loop" aan Flanders Expo. Deze site wordt in de nabije toekomst een volwaardig nieuw stadsdeel van Gent met kantoren, winkels, ontspanningsgelegenheid en woningen.

Het is de uitdrukkelijke bedoeling betaalbare appartementen te realiseren. Met de realisatie van deze appartementen wordt ingespeeld op mensen die op de reguliere woningmarkt niet of moeilijk aan bod komen. Dit vertaalt zich enerzijds in zeer compacte, maar kwalitatieve appartementen, en anderzijds in een zeer stringente opdeling en bouwlogica die over de volledige gebouwen wordt doorgetrokken.

Aan de zijde van de ringweg, die tevens vooral noordelijk gesitueerd is, werd gekozen voor een wandopbouw uit massieve materialen – voornamelijk metselwerk – met een beperkt aantal vrij kleine raamopeningen. Hier bevinden zich enkel slaapvertrekken. Aan de zuidzijde bevinden zich voornamelijk de leefruimtes. Hier werden de gevels maximaal opengewerkt om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van het zonlicht en de groenzone. Voor het overige werd zoveel groen op de site ingebracht als mogelijk

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics