Gent

Abscis Architecten -

Deze opdracht betreft de verbouwing van een bestaand herenhuis tot kantoor- en ontvangstruimte voor de private bank 'Bank Delen'.

Het gebouw op zich is danig indrukwekkend dat de renovatie voornamelijk het herstel inhoudt van de oorspronkelijk waardigheid van het gebouw.  Beschadigde onderdelen worden hersteld, minderwaardige vloerbekledingen worden verwijderd en onderliggende plankenvloeren opgewaardeerd.

Wat dadelijk opvalt is de donkerhouten afwerking van wanden, deuren en trap. Hetgeen het interieur een zware, geladen indruk geeft. Alle donkerhouten elementen worden van een laag witte verf voorzien. Accenten in verschillende grijstinten doen het  reliëf in vloer- en plafonddecoraties volledig tot hun recht komen. Als bezoeker waan je je als het ware in een zwart-wit wereld. Kleuraccenten in het meubilair doorbreken deze zwart-wit droom en geven de verder formele ruimtes een speelse toets.

Het bestaande grondplan is georganiseerd rondom een statige, centrale traphal, waarop de rondom liggende kamers uitgeven. De grote zaal op het gelijkvloers, grenzend aan de traphal, leent zich perfect tot ontvangst-  en receptieruimte. De catering treft de nodige voorbereidingen in het  souterrain en kan met een dienstlift via de keuken de gasten bedienen. Nadien kunnen gesprekken en vergaderingen in intiemere sfeer doorgaan in de aangrenzende spreekkamers op het gelijkvloers en de eerste verdieping.

De huidige tweede verdieping is minder luxueus ingericht en onderverdeeld in tal van kleine kamertjes. Door de overbodige binnenwanden te slopen wordt plaats gemaakt voor een ruim en open landschapskantoor. Zonder het overzicht te breken scheidt een centraal keuken-/ opbergmeubel de ruimte op in een werk- en eetgedeelte. Het  felgroene tapijt, de speelse afwisseling van groene en witte  stoeltjes en een levensgrote wandafbeelding van bamboe maken het geheel tot een ongedwongen, aangename werkplek.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -

Volg ons op facebook

Naar Facebook
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics