Bekijk project

Basisschool De Groene Planeet

De site van De Groene Planeet, gelegen in Houtem, Vilvoorde, betreft een U-vormig perceel met daarop vandaag een heterogeen gebouwencomplex dat door de jaren heen organisch gegroeid is. De bouw van een nieuwe stedelijke basisschool vormde bijgevolg een uitgelezen kans om deze site te gaan transformeren en dit heterogeen schoolcomplex tot een sterker samenhangend geheel om te vormen. Het gezamenlijke objectief beoogde niet alleen een goed functionerend gebouw, maar ook een duurzame en stimulerende leef- en leeromgeving.

Bekijk project

Hotel en winkelcomplex in historisch pand, Veldstraat

Het doel van dit project was om de ongebruikte ruimtes boven winkels in de Gentse winkelstraten te reactiveren. Het pand met de beschermde gevel waarin tot voor kort de winkelketen C&A huisde, krijgt een gedeeltelijk nieuwe invulling en wordt in ere hersteld. Het project bestaat uit de verbouwing en uitbreiding van het winkelcomplex tot een gemengd project met (casco) winkelruimtes en een nieuw hotel met 114 kamers.

Bekijk project

FOD Financiën en Justitie Asse

De Asphaltcosite is een site in volle ontwikkeling, gelegen aan de overzijde van het station in Asse. Met de centralisatie van een aantal gemeentelijke facilitaire diensten zoals jeugdhuis, brandweer en in de toekomst ook politie en mogelijks andere functies, waait er een nieuwe wind door de gemeente. De Regie der Gebouwen wil meesurfen op deze golf van vernieuwing en een gebouwencomplex oprichten voor de huisvesting van de Federale overheidsdiensten Financiën en Justitie. 

Bekijk project

Nieuw Kortrijk, tuinwijk 2.0

Wonen Regio Kortrijk is een sociale huisvestingsmaatschappij die beschikt over een uitgebreid patrimonium op het grondgebied van Kortrijk. Verschillende wijken zijn echter aan vernieuwing toe. Abscis Architecten nam deel aan de ontwerpwedstrijd en kreeg samen met Sileghem en Partners architecten & ingenieurs de wijk Nieuw Kortrijk toegewezen. De nieuwe wijk omvat 311 wooneenheden van de sociale huisvestingsmaatschappij, waarvan 10% renovatie en 90% nieuwbouw. De eerste fase van 105 wooneenheden werd reeds opgeleverd, de werken van fase 2 werden aangevat.

Bekijk project

Tijdelijke Europese School Brussel

In afwachting van de bouw van ‘Europese School V Brussel’, schreef de Regie der Gebouwen een (DBM-)wedstrijd uit om een tijdelijke school op te richten, op de parking van het voormalige NAVO-hoofdkwartier in Haren. 

 
Bekijk project

Kasteelsite Wisselbeke

Het originele neoclassicistisch getinte kasteel Wisselbeke heeft een nobele herbestemming gekregen tot residenties, met aanvullende functies en rondom assistentiewoningen. De aanwezigheid van zorg op maat betekent voor dit project een grote meerwaarde.

Bekijk project

Refugiehuis Hasselt

Het voormalig refugiehuis van de abdij van Herkenrode vormt de kop van een bouwblok binnen het historisch stadscentrum van Hasselt. De herinrichting en functiewijziging van dit gebouw is sterk verweven met de ontwikkeling van de gehele abdijsite van Herkenrode, die wordt omgevormd tot een gevarieerde woonomgeving.

Bekijk project

Herinrichting Markt Oudenaarde

De Markt van Oudenaarde situeert zich in het hart van de stad. Ze huisvest onder meer het historische stadhuis, een imposant gebouw in Brabants gotische stijl dat opgetrokken werd in de 16e eeuw en geklasseerd staat als UNESCO werelderfgoed. De  heraanleg van De Markt beoogt de verloren gegane stedelijke functie van het marktplein opnieuw op te roepen en haar terug in functie te stellen van alle stedelingen. Na een bevraging bij de inwoners bleek dat meer groen, minder verkeer, minder bovengronds parkeren en een aangename verblijfsruimte de belangrijkste elementen waren tot het creëren van een vernieuwd aantrekkelijk stadscentrum.

Bekijk project

Masterplan sociale huisvestingssite Jubileumlaan

De opdracht voor vervanging van de sociale woongebouwen van WoninGent langs de Jubileumlaan werd verkregen na een wedstrijdopdracht. In eerste instantie werd een stedenbouwkundige studie van de volledige sociale huisvestingssite op de kop van de Watersportbaan opgemaakt. De bestaande morfologie van de site werd het uitgangspunt voor vervanging en vormgeving van de 3 toekomstige woongebouwen.

 
Bekijk project

Winkelcentrum Ringlaan Kuurne

Vanaf de Ringlaan in Kuurne zie je het shoppingcenter 'Ring Shopping Kortrijk Noord' als een langgerekt gebouw, in een omgeving gekenmerkt door bedrijfsgebouwen. Het gebouw, daterend uit de jaren ’70, ligt op een hellend terrein en telt aan de voorzijde 1 bouwlaag en aan de achterzijde 2 bouwlagen. Het gebouw is omgeven door een parking. De gehele site, zowel het gebouw als haar omgeving, was dringend aan een update toe.

Bekijk project

Campus Ledeganck & GUM

Het complex Ledeganck werd in 1960 gebouwd naar ontwerp van architect Jules Trenteseau voor de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Gent. De toren behoort tot een van de meest markante gebouwen in Gent die boven de 50m grens uitsteekt. Ingrijpende maatregelen inzake veiligheid, milieuwetgeving, brandevacuatie, technieken en laboratoriuminrichting drongen zich op om het gebouw terug te laten aanknopen bij haar vooruitstrevend karakter van de jaren ’60. In een door Abscis Architecten opgesteld masterplan werden de te nemen maatregelen samengevat - waarbij ook integrale toegankelijkheid, flexibiliteit, continuïteit van gebruik, functionele organisatie en zelforiëntatie aan bod kwamen.

Bekijk project

GO! Basisschool Het Molenschip

De site waarop de nieuwe basisschool zal worden gebouwd, is een bestaande scholencampus van het GO! in de Evergemse Hofbilkstraat. Op de campus bevinden zich reeds het Einstein Atheneum (ASO) en het Muda (KSO).

Bekijk project

Voetgangersveer Appels (Dendermonde)

Op het natuurdomein ‘Oude Schelde’ in Appels (Dendermonde) zorgde tot voor enkele jaren een oude houten brug overheen de Oude Schelde voor een verbinding tussen twee wandelpaden, in een bosrijke omgeving langsheen een Oude Schelde-arm. Toen enkele jaren geleden de brug instortte, werden bezoekers verplicht hun wandeling voort te zetten langsheen de openbare weg. Het Agentschap Natuur en Bos wenste de twee zijden van de Oude Schelde opnieuw met elkaar te verbinden om zo de bestaande wandeling doorheen het natuurdomein opnieuw vlot, aangenaam en veilig te laten verlopen.

Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6