2014 - 2015 Grobbendonk

Abscis Architecten -

CT Paramedics is een dienstverlenend bedrijf voor zelfstandig verpleegkundigen over heel België. De thuisverpleger staat, door de aard van het werk, dicht bij de patiënten die hij/zij verzorgt. Vandaar de keuze van de zaakvoerders om zich te vestigen in een woonzone, een locatie die het zwaartepunt vormt van deze activiteit. Het kantoor wordt opgevat als een ‘open huis voor verpleegkunde en aanverwante dientsverlening’, waarin de verschillende activiteiten gecombineerd worden onder één gemeenschappelijke dak.

Het gebouw is opgebouwd als de stapeling van 2 balkvormige volumes: het onderste volume bevat de inkom, en alle publieksgerelateerde functies zoals onthaal, seminarielokaal en vergaderzalen. Ook de verpleegunit en een opslaglokaal zijn om praktische redenen hier gesitueerd. Het bovenliggend volume bevat de kantoorruimte voor medewerkers en directie, en een ruime lunchruimte.

Het seminarielokaal bevindt zich aan de straatzijde. Om deze functie enigszins bij het openbare leven te betrekken, is een grote glaspartij voorzien, die gedeeltelijk wordt gemaskeerd door vertikale lamellen. Zo ontstaat een subtiel spel van doorzicht en afscherming, waardoor het contact binnen-buiten aanwezig is, doch zonder zich op te dringen. De lamellen hebben ook een zonwerende functie.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Ontdek ook deze Kantoren, retail en utility Projecten

Bedrijfsgebouw IBT. Wetteren
Park-and-ride Anderlecht. Anderlecht
Servicestation E40 TEXACO Wetteren. Wetteren
Centrum voor ondernemerschap TIO³ Ronse. Ronse
Volvo Zottegem. Zottegem
Gemengd woonproject De Ghellincklaan (fase 2). Sint-Denijs-Westrem