2018 Brussel

Abscis Architecten -

Dit filiaal van Société Générale Private Banking ligt in hartje Brussel net naast het Centraal Station. De opdrachtgever wilde een vernieuwing van het geheel van de cliëntenzone, zowel in concept als in uitstraling.

Abscis Architecten - overview wachtzone met inkombalie

overview wachtzone met inkombalie

Abscis Architecten - perspectief wachtzone met inkombalie

perspectief wachtzone met inkombalie

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - wachtzone met inkombalie - fotografie Jeroen Verrecht

wachtzone met inkombalie - fotografie Jeroen Verrecht

Bij het betreden van de cliëntenzone, tevens wachtzone, wordt de aandacht gevangen door de centraal geplaatste en niet conventionele onthaaldesk, een semifunctioneel element dat tegelijk opvalt en opgaat in haar omgeving. Achter de receptiezone zijn glaspanelen geplaatst, bekleed met een semitransparante textielfolie. Dit maakt de achterliggende vergaderruimte reeds voelbaar aanwezig. De oorspronkelijk gebogen wandelgang naar de salons werd recht gemaakt door het plaatsen van nieuwe transparante glaswanden, afgewisseld met witgelakte verticale wandstroken. De aanwezige deuren werden gelakt en hergebruikt. In de salons blijft het meubilair minimalistisch, optimaal voor het plaatsen van een aantal brede vergaderstoelen.

Het geheel van inrichting is geconcipieerd op een tijdloosheid van grijzen of vergrijsde kleuren; de vormentaal is verticaal, ruimteverhogend en semitransparant; de sfeer is hu­iselijk, warm, uitnodigend en relaxerend. Alle houtpanelen, en het los en vast meubilair, zijn gemaakt in gebroken wit blinkend lakwerk. Het buitenschrijnwerk werd voorzien van een semitransparant schuivend gordijn.

Abscis Architecten - glaswanden - fotografie Jeroen Verrecht

glaswanden - fotografie Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - vergaderruimte met brede stoelen - fotografie Jeroen Verrecht

vergaderruimte met brede stoelen - fotografie Jeroen Verrecht

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - materialisatie vergaderruimte - fotografie Jeroen Verrecht

materialisatie vergaderruimte - fotografie Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - oorspronkelijk gebogen wandelgang - fotografie Jeroen Verrecht

oorspronkelijk gebogen wandelgang - fotografie Jeroen Verrecht

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics