2017 - 2020 Antwerpen

Abscis Architecten - fietserstoegang - visualisatie Abscis Architecten

Dit DBFM-project is gelegen aan de Gedempte Zuiderdokken te Antwerpen. Binnen de kaaimuren van het voormalige Kooldok en Steendok worden 2 parkings voorzien met telkens 4 ondergrondse parkeerlagen, voor in totaal 2000 wagens en 300 fietsen.

Abscis Architecten - inrijhelling Steendok - visualisatie Abscis Architecten

inrijhelling Steendok - visualisatie Abscis Architecten

Abscis Architecten - trappenhuis Kooldok - visualisatie Abscis Architecten

trappenhuis Kooldok - visualisatie Abscis Architecten

De architectuur en vormentaal van de bovengrondse elementen die deel uitmaken van de parking, verwijzen naar het industriƫle verleden van de plek als haven.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - nooduitgang - visualisatie Abscis Architecten

nooduitgang - visualisatie Abscis Architecten

Voor de publieke ruimte op de Vlaamse Kaai, die het bovengrondse deel van de parking vormt, werd via een aparte procedure een ontwerpteam gezocht. Met deze andere partij (het Belgisch-Zwitsers ontwerpteam Tractebel, ADR architectes sarl en Georges Descombes) wordt nauw samengewerkt om  een kwalitatief totaalproject voor de Zuiderdokken te realiseren, zowel boven- als ondergronds.

Het ondergrondse parkeerlichaam wordt binnen de oude dokmuren gebouwd. Deze historische blikvanger wordt zichtbaar geïntegreerd.

De architectuur en vormentaal van de bovengrondse elementen die deel uitmaken van de parking, verwijzen naar het industriële verleden van de plek als haven. Wat betreft de materialisatie van de trappenhuizen streven we naar een sober en heldere vormgeving. Er wordt eenzelfde vormentaal vooropgesteld voor de verschillende variante trappenhuizen. Op deze manier wordt een maximale integratie en uniforme beeldkwaliteit nagestreefd.

Abscis Architecten - inrijhelling Kooldok - visualisatie Abscis Architecten

inrijhelling Kooldok - visualisatie Abscis Architecten

Delen