Wondelgem

Abscis Architecten -

Het wedstrijdontwerp betreft een uitbreiding in renovatie van de bestaande kantoren in Wondelgem en de herinrichting van de omgevingsaanleg. Het programma omvat kantoren met afzonderlijke onthaal- en vergaderfuncties en een publieke inkomhal.

Een nieuwe kantoorvleugel met (semi-)publieke en representatieve functies wordt toegevoegd aan het bestaande gebouw, dat met respect voor haar rationele, tijdloze architectuur gerenoveerd wordt. De uitbreiding is opgevat als een autonoom blok, loodrecht op de bestaande kantoorvleugel ingeplant en er via beglaasde passerelles mee verbonden. Deze haakse configuratie van oud en nieuw wordt aangewend als een middel om de ruimte eromheen te structureren en zo 4 ‘kwadranten’ of deelruimtes te definiëren, elk met een eigen sfeer, functie en materialisatie.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics