Bekijk project

Campus Bijloke Hogent

Het voormalig universitair ziekenhuis (architect Pauli) en de onderzoekslaboratoria aan de Pasteurlaan (architect Cloquet) zijn beide beschermd als monument. Een globaal masterplan en bouwfysisch onderzoek resulteerde in een architectuurproject waarbij enerzijds het beschermde monument werd gerestaureerd en anderzijds met een hedendaagse architectuur een nieuwe impuls werd gegeven aan de site.

Bekijk project

Sint-Pietersplein Gent

Het Sint-Pietersplein vormt een belangrijke schakel in de ontstaansgeschiedenis van de stad Gent. Het is het grootste plein van de stad en toch makkelijk in één blik te vatten. De uitwerking van het plein is bedacht vanuit een maximale gebruiksflexibiliteit. Banken en paaltjes kunnen worden weggenomen wanneer bijvoorbeeld de Halfvastenfoor komt. Kasseien kunnen worden verwijderd om de piketten van circustenten in de grond te slaan.

Bekijk project

Faculteit Rechten bibliotheek en kantoren Universiteit Antwerpen

Een bibliotheek is tegenwoordig meer dan alleen maar een plaats waar boeken worden ontleend en teruggebracht. Het is een knooppunt van informatie en een studielandschap dat uitgerust is met de aller modernste digitale technologie op het vlak van multimedia en beveiliging. Met deze visie in het achterhoofd ontstond het vernieuwende ontwerp van de universiteitsbibliotheek Antwerpen (UA).

Bekijk project

SG Private Banking Gent

SG Private Banking verhuisde zijn hoofdzetel van de Rijzenbergstraat naar de Kortrijksesteenweg. De hoofdzetel houdt de volledige administratie, ICT, human Resources,... in als een cliëntenkantoor.  Het publieke gedeelte bevindt zich op het gelijkvloers: een onthaalbalie met wachthoek, en 9 ontvangstkamers voor het verstrekken van informatie en het afhandelen van zakelijke gesprekken - in alle discretie. Centraal tussen deze salons werd er een intern “plein” gecreëerd dat benut kan worden bij recepties en voordrachten. In de patio werd ook de trap voorzien die leidt naar enerzijds het directieniveau en anderzijds het (niet voor het publiek toegankelijke) administratieve gedeelte van het kantoor of de 'backoffice'.

 
 

Bekijk meer projecten

Duik in onze projecten
Pagina
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7