Bekijk project

Rauter, Anderlecht

Voor het innovatieve kantoorgebouw, sociaal restaurant en 32 sociale woningen in Anderlecht, kiest de Brusselse huisvestingsmaatschappij (BGHM) voor onze passieve houtskeletbouw en een semi-publiek plein. Architenko en Abscis Architecten hebben hun krachten gebundeld met studiebureaus Boydens, Establis en Egeon, en aannemers Wyckaert en PxP Projects, om een duurzaam en innovatief stadsdeel te bouwen. 

Bekijk project

parkeergebouw AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Het parkeergebouw is voor automobilisten en vele bezoekers vanaf de Ring rond Gent het eerste beeld dat van AZ Sint-Lucas wordt opgevangen. Om die reden is in het ontwerp veel aandacht geschonken aan sfeer en uitstraling. Het gebouw is in twee delen verdeeld, zo werd een as gecreëerd die naar het ziekenhuis leidt en waarop het parkeergebouw wordt geënt. De projectzone werd hierdoor opgesplitst, waardoor de hoge capaciteit aan parkeerplaatsen wordt verdeeld over twee gebouwen.

Bekijk project

Notariaat Gent (SDW)

Dit nieuw kantoorgebouw langs de Kortrijksesteenweg in het groene Sint-Denijs-Westrem omvat een notariaat met erboven een studio. Het gebouw is een massief bakstenen volume gekenmerkt door volumetrische insnijdingen en strategisch geplaatste glaspartijen. De glazen “lantaarn” bovenaan de traphal vormt een lichtbaken langsheen de drukke steenweg. De voorgevel opent zich via de gelijkvloerse foyer naar de straatkant. Zo ontstaat een grote visibiliteit en transparantie. Aan de achtergevel kunnen beide aktezalen en de kantoren genieten van een prachtig uitzicht op de landschapstuin met oude bomen.

Bekijk project

Parking Zuiderdokken Antwerpen

Dit DBFM-project is gelegen aan de Gedempte Zuiderdokken te Antwerpen. Binnen de kaaimuren van het voormalige Kooldok en Steendok worden 2 parkings voorzien met telkens 4 ondergrondse parkeerlagen, voor in totaal 2000 wagens en 300 fietsen.

 
Bekijk project

Verbouwing historisch pand Korenmarkt

Op een unieke zichtlocatie aan de Veldstraat en Korenmarkt werden twee historische winkelpanden nieuw leven ingeblazen met een gemengd project van winkelen en wonen. Bovenop de vraag tot optimalisatie van de winkelruimte werd de kans aangegrepen om de leegstaande bovenverdiepingen, met hun authentieke interieurs en prachtige stadszichten, terug tot woning om te vormen. Door een combinatie van renovatie en nieuwbouw worden de 2 hoekpanden versmolten tot 1 project, met een grote duplex-winkelruimte onderaan en 5 bovenliggende appartementen rondom een gemeenschappelijke buitenruimte. 

Bekijk project

Renovatie regionale zetel Belfius

Het gebouw daterend uit 1988 straalde weinig identiteit uit. Het gebouw op zich bevond zich echter in goede staat en daarom werd aan de basis niet geraakt. Het visueel geheel daarentegen werd volledig herbekeken en het volume vereenvoudigd.

Bekijk project

Gemeenschapscentrum De Wiek Zele

Het gemeenschapscentrum neemt een prominente positie in op het Zandbergplein en is opgevat volgens het doos-in-doos principe. Het eigenlijke zaalvolume is in het hele gebouw zichtbaar aanwezig omwille van de vorm, zijn volume en de rode kleur, daar rond staat een tweede en eerder neutrale schil. Zo brengt ‘De Wiek’ nieuwe dynamiek in de Zeelse samenleving.

Bekijk project

Herbestemming postsite Aalst

Het nieuwe kantorencomplex ‘Postsite’ is gelegen aan het treinstation in Aalst. Vooral de gekleurde zonnewering zorgt voor een dynamiek en geeft een sterke, herkenbare identiteit aan het complex.

 
Bekijk project

Servicestation met hotel E40 TEXACO Heverlee

In de locatie te Heverlee wil het servicestation een oase van rust betekenen voor de weggebruikers, waar zij in een eigentijds kader de mogelijkheid hebben zich te voorzien van de nodige energie om hun weg verder te zetten.  Witte bomen – in de vorm van vertakte kolommen en prints op de glasgevels – zijn de blikvanger van de stopplaats. De bomen integreren het nabijgelegen waardevolle bosgebied op een architecturale manier in het project. 

Pagina
  1. 1
  2. 2