View project

Conversion of a historic building Korenmarkt Ghent

Two historical retail properties at a unique location in the heart of Gent (Korenmarkt) are revived with a mixed project that combines retail and residences. It was the perfect opportunity to optimise the retail space as well as to redevelop the vacant upper floors with their authentic interiors and stunning city views, into apartments. Combining renovation with new construction, the two corner premises are merged into one project: a spacious two-level shop and five apartments centred around a communal patio on the upper floors.

View project

Sustainable city project, Mortsel

This project consists of three essential parts: a passive multi-functional building, the sustainable city square with awning and underground car park. All components have been realised in a Public-Private Partnership. 

View project

Reconversion Post Site Aalst

The former post office site in Aalst was a mixture of industrial buildings of the former ‘Filature du Canal’. The “Filatures& Urban Fabric(s): Masterplan stationsomgeving Aalst” masterplan, designed by the Christian Kieckens Architects, started from a site conversion, whilst keeping the main building of the former mill in the Manchester building along the Vaartstraat. 

View project

PPP Youth hostel 'De Ploate'

The project site is located in the oldest and most vibrant part of the city of Ostend. The Langestraat, widely known for its exuberant night life, is the central axis for action and leisure, with lots of pubs and restaurants, little hotels and hostels. 

 
View project

University library and law faculty offices

The task to design this new facility was created by a collective desire to collate a number of existing Human Science libraries, formally spread across various Antwerp University Campuses (in and around the town centre) into one central location. 

View project

renovation Campus Ledeganck

The Ledeganck complex was erected in 1960 after a design by architect Jules Trenteseau for the faculty of sciences at the university of Gent. The tower has 12 floors and is placed perpendicularly on a plinth where students and researchers enter the building. The tower itself is one of the most striking buildings in Ghent that rises above the 50-meter limit. Ambitious measures regarding safety, environmental legislation, fire evacuation, techniques and laboratory equipment were urged to allow the building to resume its progressive character of the 1960s. A master plan made by Abscis Architecten summarized the measures to be taken when it came to accessibility, flexibility, continuity of use, functional organization and self-orientation.  

 

View more projects

Dive into our projects
Page
  1. 1
  2. 2
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics