View project

PPP Heart of Hamme

This project is part of the ambitious master plan ‘Hamme 2020’, which is a framework for a total redevelopment of the centre of the town of Hamme. The reconversion plan contains some crucial interventions towards improving the residential quality of both inhabitants and visitors by redesigning the public space and creating a commercial area that reinforces retail activity in the heart of the town.

View project

AZ Sint-Lucas car park

From Ghent’s ring road the first sight of the hospital AZ Sint-Lucas one gets is the multi-storey car park. For this reason the design devotes a lot of attention to the atmosphere and appearance of the site. The project zone is split into two parts, with the high capacity car park distributed over two buildings.

View project

Notary office Ghent (SDW)

This new office building along the Kortrijksesteenweg in the green Sint-Denijs-Westrem area includes a notary’s office and a studio. The building is a solid brick volume characterized by volumetric incisions and strategically placed windows. The glass ‘lantern’ at the top of the stairwell forms a minimalist light beacon along the busy road The façade opens onto the street side via the ground floor foyer and welcomes visitors along a forecourt. This creates great visibility and transparency. On the rear facade, both the deed rooms and the offices can enjoy a magnificent view of the landscape garden with its old trees.

View project

PPP administration centre and residential project Hamme

The planned developments in the centre of Hamme, under the name of ‘Hamme 2020’, are very ambitious. The project is an important step following the strategy of shaping the future of Hamme. It contains a redevelopment of the ‘Nieuwstraat’, implementing a new underground parking garage, the renewal of the town hall and administration centre, a family home and the renovation of the old hospital into three residences.

 
View project

Conversion of a historic building Korenmarkt Ghent

Two historical retail properties at a unique location in the heart of Gent (Korenmarkt) are revived with a mixed project that combines retail and residences. It was the perfect opportunity to optimise the retail space as well as to redevelop the vacant upper floors with their authentic interiors and stunning city views, into apartments. Combining renovation with new construction, the two corner premises are merged into one project: a spacious two-level shop and five apartments centred around a communal patio on the upper floors.

View project

Reconversion Post Site Aalst

The former post office site in Aalst was a mixture of industrial buildings of the former ‘Filature du Canal’. The “Filatures& Urban Fabric(s): Masterplan stationsomgeving Aalst” masterplan, designed by the Christian Kieckens Architects, started from a site conversion, whilst keeping the main building of the former mill in the Manchester building along the Vaartstraat. 

 
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics