2016 - 2019 Hamme

Abscis Architecten - new administration centre – photography Jeroen Verrecht

The planned developments in the centre of Hamme, under the name of ‘Hamme 2020’, are very ambitious. The project is an important step following the strategy of shaping the future of Hamme. It contains a redevelopment of the ‘Nieuwstraat’, implementing a new underground parking garage, the renewal of the town hall and administration centre, a family home and the renovation of the old hospital into three residences.

Abscis Architecten - entrance underground parking lot – photography Jeroen Verrecht

entrance underground parking lot – photography Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - transparent and inviting groundfloor – photography Jeroen Verrecht

transparent and inviting groundfloor – photography Jeroen Verrecht

The flexible organisation within the building and the choice for durable and sustainable technical installations make this building future-proof.

Curious to see what we can do for you?

Contact us
Abscis Architecten - patio – photography Jeroen Verrecht

patio – photography Jeroen Verrecht

The administration centre is supposed to exude a positive image, where the citizens are the focal point. This is why the entrance of the building has been conceived as an open, transparent and welcoming hall, from which the main public services provided are accessible. The central public area is efficiently connected to the existing town hall. Family help services are located in the new wing and can function independently without compromising the integrity of the design nor the connections within the building needed.

The public space is countered by semi-private gardens between the respective buildings that each have their own vibe and identity. An underground parking garage is provided for about 200 cars, which makes a visit to the centre a pleasant experience.

Take a look at the other subproject "PPP Heart of Hamme"

Abscis Architecten - information desk new administration centre - photography Abscis Architecten

information desk new administration centre - photography Abscis Architecten

Abscis Architecten - new junction Nieuwstraat - Peperholleken – photography Jeroen Verrecht

new junction Nieuwstraat - Peperholleken – photography Jeroen Verrecht

Curious to see what we can do for you?

Contact us
Abscis Architecten - residential development – photography Jeroen Verrecht

residential development – photography Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - NAC – photography Jeroen Verrecht

NAC – photography Jeroen Verrecht

Abscis Architecten - former hospital repurposed as a multiple family home – photography Jeroen Verrecht

former hospital repurposed as a multiple family home – photography Jeroen Verrecht

Curious to see what we can do for you?

Contact us
Abscis Architecten - volumestudy urban fabric - Abscis Architecten

volumestudy urban fabric - Abscis Architecten

Share