PLAN 06

Een pioniersproject om meerdere redenen

Wie met de trein naar Brugge reist, heeft het maagdelijk witte gebouw dat zich naar de treinreizigers uitstrekt, ongetwijfeld al in zich opgenomen. Het voormalige glazen pand, dat samen met een kapel en een sportzaal volledig werd gesloopt, zal daarmee snel naar het geestelijk archief verhuizen. Dit bijzondere gebouw is de eerste campus van de Katholieke Universiteit Leuven in Brugge en dient als onderwijs- en onderzoeksgebouw voor de geassocieerde faculteiten Industriële Ingenieurswetenschappen en Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van KU Leuven en hogeschool VIVES.

Lees verder

Opwaardering Kongoplein Deinze

Fossielvrij wonen in Villa Neerleie

Op het Kongoplein, aan de Markt van Deinze, zal vanaf volgend jaar de werf starten van Villa Neerleie, een appartementsgebouw dat ruimte zal bieden aan 27 flats en twee casco handelsruimtes.

Lees verder

Bouwen aan Vlaanderen

Eerste Brugse universitaire campus is een feit

Bij de start van het academiejaar 2017–2018 opent KU Leuven in samenwerking met Hogeschool Vives de KU Leuven Campus Brugge op de site Ter Groene Poorte. Studenten zullen er terechtkunnen in een opvallend gebouw met twee afzonderlijke, gestapelde bouwvolumes en een transparante tussenliggende ‘public layer’. De circulatie in het gebouw was een van de grootste uitdagingen, terwijl de grote uitkraging van het bovenste volume het architecturale orgelpunt vormt.

Lees verder

Volg ons op facebook

Naar Facebook

De Gentenaar

Studenten op kot in de Veldstraat

De Veldstraat wordt binnenkort ook een beetje studentenbuurt. In en achter het voormalige pand van de C&A verrijst een winkelcomplex met daarboven zestig studentenkoten. Een nieuwe trend zit er nog niet meteen in. In talloze andere winkelpanden in de straat blijven complete verdiepingen leegstaan.

Lees verder

Op de Werf

KHBO-campus, Brugge

In september 2017 krijgt de KU Leuven vaste voet aan de grond in Brugge. Want dan wordt een nieuw opgetrokken campus officieel geopend. Deze campus van de KHBO, die de…

Lees verder
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics