Publicaties

Verleidelijke Vitrines

Hergebruik met hedendaagse invulling

De behandeling van dit bouwdossier heeft bij de Dienst Monumentenzorg en Architectuur heel wat voeten in de aarde gehad. Het vertrekpunt was het behoud van de twee panden: het neogotische hoekpand op de hoek van de Veldstraat met de Jan van Stopenberghestraat uit 1885 en het naastliggende hoekpand in de Jan van Stopenberghestraat met een zijgevel met industrieel karakter in de Schuurkensstraat. Bij dat laatste pand speelde de industriële context voor ons een grote rol. De vraag was of dat hoekpand kon worden gesloopt. Uiteindelijk kwam er een compromis dat leidde tot het huidige geslaagde en gelaagde concept: een nieuwe voorgevel en het hergebruik van de zijgevel met een hedendaagse invulling.

Lees verder

Dimension

Stad in de kijker

In het nieuwe administratief centrum vonden onder andere de stadsdiensten een nieuw onderkomen. Het door Abscis Architecten ontworpen complex zorgde voor een miraculeuze facelift en opwaardering van de stationsbuurt, de vroegere postsite en het Werfplein.…

Lees verder

Woonwoord

Ambitieuze eco-architectuur

Op het drukke kruispunt van de Gentsesteenweg en de Harelbeeksestraat in Kortrijk kan men sinds vorig jaar niet naast de vliesgevel van project Gutenberg kijken. Abscis Architecten ontwierp in opdracht van SHM Goedkope…

Lees verder

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Praktijkboek Publieke Ruimte

Coupurepark, Gent

Het Coupurepark in Gent is een mooi voorbeeld van gedeeld ruimtegebruik. Tijdens de schooluren is het een schoolspeelplaats, op andere momenten een openbaar park. School en buurt kunnen er samen van genieten. Met het Coupurepark wordt de behoefte aan recreatief groen in de wijk Ekkergem beter ingevuld.

Lees verder

PLAN 03

Veel meer dan een parkeergebouw

Al wie reeds een bezoek bracht aan het AZ Sint-Lucas in Gent, zal het beamen: het aantal parkeerplaatsen was er ruim onvoldoende en de parking niet vlot bereikbaar. Om aan de verzuchtingen van de…

Lees verder

ZinkInfo

Duurzaam stadsproject

De luifel vormt een onderdeel van een project bestaande uit drie essentiële elementen: een passief multifunctioneel gebouw, het duurzaam stedelijk plein met luifel en een ondergrondse parkeergarage.

Lees verder
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics