De Koevoet

Wonen en winkelen combineren in één project

Om stadscentra aantrekkelijker te maken als plek om te wonen, moet de leegstand boven winkels verdwijnen. Die zorgt voor doodse winkelstraten na de spitsuren en verspilt een enorm potentieel. Een mooi voorbeeld van hoe het beter kan, zijn de woongelegenheden bovenop het winkelpand van Zara in de Gentse Veldstraat. “We moeten af van de idee dat de Vlaamse woondroom zich beperkt tot een vrijstaande woning met een tuin zodat je kan barbecueën wanneer je wil, en de leegstaande ruimtes in het stadscentrum benutten, ook als woonfunctie. Ook bij compactere woningen in de stad kan je immers een fijne buitenruimte creëren. Getuige daarvan dit project”, vertelt Arthur Van Cauwenberghe van Abscis Architecten.

Lees meer

Bouwen aan Vlaanderen

Zuiderdokken 'aanlegplaats' voor wagens

Sinds 1969 kenden de Antwerpenaren en hun bezoekers de (dat jaar gedempte) Zuiderdokken vooral als ruim parkeerterrein en standplaats voor de Sinksenfoor. Maar in het stadhuis en op de kantoren…

Lees meer

inspiratieboek sociaal wonen

Een (t)huis voor iedereen

Meest gestelde vraag aan iedereen die langs een spoorweg woont: verstoren die treinen je nachtrust niet? Ook wij maken ons schuldig. We kropen net niet in bed bij een van…

Lees meer

Bouwkroniek

Grootschalig kernversterkend project in hartje Lommel

Het project Mudhoven in het centrum van de stad Lommel groepeert een ruim zorgaanbod, een kinderopvang, zestig woningen, een 3.800 m² grote parktuin en een publieke ondergrondse parking. De werken aan dit kernversterkend project dat het stadsbestuur en de tijdelijke maatschap Kolmont/DCA via een publiek-private samenwerking willen realiseren, kunnen wellicht tegen eind dit jaar of uiterlijk begin 2022 al beginnen.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Bouwen aan Vlaanderen

Groene facelift voor scholencampus

Enige tijd geleden besloten enkele Lokerse scholengroepen te fusioneren tot de VLOT! Scholengroep. Dit gaf aanleiding tot een herschikking naar één centrale campus tussen de H. Hartlaan, Dwarsstraat, Sterrestraat en het Vrijheidsplein. Verschillende oude gebouwen moesten sneuvelen om plaats te maken voor een nieuwe eerstegraadsschool en een uitgebreide lagere school waar beleving en duurzaamheid centraal staan.

Lees meer
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief