Praktijkboek Publieke Ruimte 2020

Markt Oudenaarde - ruimte voor nieuwe tijden

De stad Oudenaarde heeft van zijn stadscentrum een aangename ontmoetingsplek gemaakt. De belangrijkste elementen zijn: meer groen, minder verkeer, minder bovengronds parkeren en een aantrekkelijke verblijfsruimte. De verlichting brengt ook 's avonds en 's nachts sfeer en schoonheid op de Markt.

Lees meer

KLEIN RIJSEL

Hedendaagse Architectuur in Leuven 2015-2019

Ons sociaal woonproject Klein Rijsel werd opgenomen in de vijfde editie van de publicatie ‘Hedendaagse Architectuur in Leuven’. Deze publicatie zoomt in op een reeks van genomineerde projecten voor de Architectuurprijs Leuven.

Lees meer

Woonwoord

WONEN AAN HET SPOOR IN KLEIN RIJSEL

Wie met de trein langs Leuven spoort, kijkt even voorbij het Provinciehuis op een recent woonproject van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal en AGSL. Een braakliggend stuk tussen de spoorwegbundel en de…

Lees meer

Br├╝ckenbau

Bridges in Liedtspark in Oudenaarde

The task was the restoration and renovation of the historic ravelin fortifications as a park in the Liedtspark in Oudenaarde, Belgium, forming part of the historical Vauban defensive enclosure around…

Lees meer

Dimension

Driestedentocht langs Dender en Schelde

Onlangs maakte het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur de prognoses bekend van wat de Vlaamse steden en gemeenten de komende legislatuur uit het Gemeentefonds zullen ontvangen. Wij brachten de burgemeesters van drie middelgrote steden rond de tafel om van gedachten te wisselen over de impact die bovenstaande verdeling en de soms grote verschillen daarin voor vergelijkbare steden, hebben op hun mogelijkheden tot stadsontwikkeling. Onze gesprekspartners zijn Tania De Jonge van Ninove (38 700 inwoners), Guido De Padt van Geraardsbergen (33 400 inwoners) en Marnic De Meulemeester van Oudenaarde (31 130 inwoners).

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Renoscripto

HERKENRODE een groen woonproject in het hart van de stad

Een woning in het midden van de stad met een ruim autovrij binnenplein waar kinderen veilig kunnen spelen. Het lijkt bijna onmogelijk in het volgebouwde België. Toch slaagde het team van Abscis Architecten, Atelier Kempe Thill, UAU collectiv en Land, landschapsarchitecten erin om zo’n woonproject te realiseren op de herkenrodesite in Hasselt. Het team van architecten en landschapsarchitecten maakten de plannen met respect voor de historische context. Het resultaat is een gevarieerd en duurzaam woonproject waar diverse doelgroepen aan de binnenstad verbonden worden.

Lees meer
Pagina
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief