Renoscripto

HERKENRODE een groen woonproject in het hart van de stad

Een woning in het midden van de stad met een ruim autovrij binnenplein waar kinderen veilig kunnen spelen. Het lijkt bijna onmogelijk in het volgebouwde België. Toch slaagde het team van Abscis Architecten, Atelier Kempe Thill, UAU collectiv en Land, landschapsarchitecten erin om zo’n woonproject te realiseren op de herkenrodesite in Hasselt. Het team van architecten en landschapsarchitecten maakten de plannen met respect voor de historische context. Het resultaat is een gevarieerd en duurzaam woonproject waar diverse doelgroepen aan de binnenstad verbonden worden.

Lees meer

Innovate in architecture

Bakstenen baken

Vlak bij het centrum van Boom, aan de oevers van de Rupel en in de nabijheid van een natuurgebied, wordt een nieuw, kwalitatief woonaanbod ontwikkeld. Daar waar de eerste generatie kleiputten ooit het landschap bepaalde, rijzen nu wooneenheden op die verschillende elementen van dat historisch patrimonium incorporeren in het geheel. 

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Bouwen aan Vlaanderen

Idyllisch wonen in en rond een klooster

Wonen in een klooster? Het kan sinds kort in Aalst, want het vroegere Theresianenklooster is omgevormd tot een meergezinswoning. Tegelijkertijd werden er in de kloostertuin drie nieuwbouwvolumes gerealiseerd en maakte de minder kwalitatieve bebouwing aan de straatzijde plaats voor een hedendaagse invulling.

Lees meer

LANDBERGH MAGAZINE

VILLA NEERLEIE - DEINZE

Op het einde van de Markt van Deinze, langs het Schipdonkkanaal, verschijnt binnenkort Villa Neerleie, een vooruitstrevend nieuwbouwproject bestaande uit 2 gelijkvloerse kantoorruimtes en 27 appartementen. Abscis Architecten ontwierp er…

Lees meer
Pagina
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief