PLAN 04

Duurzaam aspect doorslaggevend in dit stadsproject

In Mortsel wou het stadsbestuur een antwoord bieden op het groeiende verkeersprobleem. Vooral ter hoogte van het stadhuis zorgde de drukke Liersesteenweg en het gebrek aan parkeermogelijkheden voor bezoekers aan het stadscentrum ervoor dat een oplossing voor deze site zich opdrong. Een PPS-project werd uitgeschreven voor de heraanleg van het plein, de bouw van een multifunctionele kantoorruimte en een ondergrondse parking. Met als bedoeling het ontsluiten van het plein en het creëren va een open en aangename omgeving rond het stadhuis. Het winnende ontwerp kwam van de hand van Abscis Architecten.

Lees verder

Verleidelijke Vitrines

Hergebruik met hedendaagse invulling

De behandeling van dit bouwdossier heeft bij de Dienst Monumentenzorg en Architectuur heel wat voeten in de aarde gehad. Het vertrekpunt was het behoud van de twee panden: het neogotische hoekpand op de…

Lees verder

Dimension

Stad in de kijker

In het nieuwe administratief centrum vonden onder andere de stadsdiensten een nieuw onderkomen. Het door Abscis Architecten ontworpen complex zorgde voor een miraculeuze facelift en opwaardering van de stationsbuurt, de vroegere postsite en het Werfplein.…

Lees verder

Woonwoord

Ambitieuze eco-architectuur

Op het drukke kruispunt van de Gentsesteenweg en de Harelbeeksestraat in Kortrijk kan men sinds vorig jaar niet naast de vliesgevel van project Gutenberg kijken. Abscis Architecten ontwierp in opdracht van SHM Goedkope…

Lees verder

Bouwkroniek

KUL Campus Brugge is eerste BIM-project in de echte zin van het woord

Momenteel wordt in Brugge de laatste hand gelegd aan de bouw van een universiteitscampus. KUL Campus Brugge is het eerste project in ons land waarbij architecten, stabiliteitsingenieurs en het studiebureau technieken allemaal met Autodesk Revit werken. “Dit is een Building Information Model (BIM)-project in de echte zin van het woord. Na de aanbesteding nam ook de hoofdaannemer het beheer van het BIM-model over”, meldt Brecht Pauwels van het Vlaamse ingenieursbureau Ingenium.

Lees verder

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Praktijkboek Publieke Ruimte

Coupurepark, Gent

Het Coupurepark in Gent is een mooi voorbeeld van gedeeld ruimtegebruik. Tijdens de schooluren is het een schoolspeelplaats, op andere momenten een openbaar park. School en buurt kunnen er samen van genieten. Met…

Lees verder

PLAN 03

Veel meer dan een parkeergebouw

Al wie reeds een bezoek bracht aan het AZ Sint-Lucas in Gent, zal het beamen: het aantal parkeerplaatsen was er ruim onvoldoende en de parking niet vlot bereikbaar. Om aan de verzuchtingen van de…

Lees verder
Pagina
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics