Dimension

Stad in de kijker

In het nieuwe administratief centrum vonden onder andere de stadsdiensten een nieuw onderkomen. Het door Abscis Architecten ontworpen complex zorgde voor een miraculeuze facelift en opwaardering van de stationsbuurt, de vroegere postsite en het Werfplein. De gekleurde zonwering verleent het gebouw een eigen identiteit en een sterke herkenbaarheid.

Lees meer

Woonwoord

Ambitieuze eco-architectuur

Op het drukke kruispunt van de Gentsesteenweg en de Harelbeeksestraat in Kortrijk kan men sinds vorig jaar niet naast de vliesgevel van project Gutenberg kijken. Abscis Architecten ontwierp in opdracht van SHM Goedkope…

Lees meer

Praktijkboek Publieke Ruimte

Coupurepark, Gent

Het Coupurepark in Gent is een mooi voorbeeld van gedeeld ruimtegebruik. Tijdens de schooluren is het een schoolspeelplaats, op andere momenten een openbaar park. School en buurt kunnen er samen van genieten. Met het Coupurepark wordt de behoefte aan recreatief groen in de wijk Ekkergem beter ingevuld.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

PLAN 03

Veel meer dan een parkeergebouw

Al wie reeds een bezoek bracht aan het AZ Sint-Lucas in Gent, zal het beamen: het aantal parkeerplaatsen was er ruim onvoldoende en de parking niet vlot bereikbaar. Om aan de verzuchtingen van de patiënten te voldoen, schreef het ziekenhuis een ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw parkeergebouw. Abscis Architecten kwam als winnaar uit de bus.

Lees meer

ZinkInfo

Duurzaam stadsproject

De luifel vormt een onderdeel van een project bestaande uit drie essentiële elementen: een passief multifunctioneel gebouw, het duurzaam stedelijk plein met luifel en een ondergrondse parkeergarage.

Lees meer

Renoscripto

Winkelen en wonen in historisch winkelpand

Op een unieke zichtlocatie aan de Gentse Veldstraat en Korenmarkt blies Abscis Architecten twee historische winkelpanden nieuw leven in. Dit door een gemengd project van winkelen en wonen. Bovenop de initiële vraag tot…

Lees meer
Pagina
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief