Podcast

Comfort in scholenbouw: Hoe ontwerp je een gezonde en veilige school?

Welke zijn de grootste problemen wat comfort in scholenbouw betreft? Die vraag stond centraal in de poll die Architectura organiseerde tijdens een webinar. Luchtkwaliteit, akoestiek, ergonomie en daglicht scoorden het hoogst. In een podcast volgend op deze webinar, werd daarom op zoek gegaan naar hoe je een school veilig en gezond kan ontwerpen en inrichten.

Lees meer

Praktijkboek Publieke Ruimte

Voetgangersveer, Appels

Enkele jaren geleden stortte een houten brug in het natuurdomein Oude Schelde in. Ze verbond de twee oevers van een oude Schelde-arm in de Dendermondse deelgemeente Appels. Nu is er een trekveer gerealiseerd. Zo kan de wandeling door het natuurdomein weer vlot, aangenaam en veilig verlopen.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

A+295: Reimagining the office

A+ wijdde een volledig nummer aan de toekomst van kantoren. In een edito geeft hoofdredacteur Lisa De Visscher een uiteenzetting over hoe kantoren mee de toekomst van de stad richting geven. Het kantoor van bouwonderneming Van Tornhaut in Aalter, heringericht door Abscis in 2020, wordt in een typologisch ondezoek aan de hand van kantoorvloeren als voorbeeld aangehaald van hoe te "werken met het bestaande".

Lees meer

Stad Gent

Circulair bouwproject in centrum Gent

Arthur Van Cauwenberghe werd door Stad Gent geïnterviewd over de circulaire aanpak in de architectuur- en bouwwereld, met name in het gemengd project in de Veldstraat: "Het Gentse team van Abscis Architecten…

Lees meer
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6