ARCHICOMM

Houtbouw voor gestapelde woningbouw

De klassieke opvatting dat een stenen gebouw langer meegaat dan houtbouw, is al lang achterhaald. De circulaire bouwmethode levert een grote bijdrage aan de verduurzaming van de bouwindustrie.

Lees meer

Bouwen aan Vlaanderen

Karakteristieke kloostergevel herbergt sociaal woonproject

Tot een tiental jaar geleden liep de Oosterzeelse jeugd er school. En nog veel voeger was het de thuis van de Zusters-Apostolinnen. Vandaag wordt de voormalige kloostersite omgevormd tot een modern complex met sociale appartementen. Met respect voor het verleden weliswaar. De oude kloostergevel bleef behouden en is optimaal in het ontwerp geïntegreerd.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Praktijkboek Publieke Ruimte

Voetgangersveer, Appels

Enkele jaren geleden stortte een houten brug in het natuurdomein Oude Schelde in. Ze verbond de twee oevers van een oude Schelde-arm in de Dendermondse deelgemeente Appels. Nu is er een trekveer gerealiseerd. Zo kan de wandeling door het natuurdomein weer vlot, aangenaam en veilig verlopen.

Lees meer

A+295: Reimagining the office

A+ wijdde een volledig nummer aan de toekomst van kantoren. In een edito geeft hoofdredacteur Lisa De Visscher een uiteenzetting over hoe kantoren mee de toekomst van de stad richting…

Lees meer

Stad Gent

Circulair bouwproject in centrum Gent

Arthur Van Cauwenberghe werd door Stad Gent geïnterviewd over de circulaire aanpak in de architectuur- en bouwwereld, met name in het gemengd project in de Veldstraat: "Het Gentse team van Abscis Architecten…

Lees meer
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6