Werelddag van de Stedenbouw

TIO3 Ronse - Meer dan een nieuw kleedje

Op 3 december 2011 opende TIO3, een uniek textiel-, bedrijven- & eventcentrum. De herbestemming van een gebouw uit 1950 sluit naadloos aan bij de ambitie van de stad Ronse om zinvol om te springen met de beschikbare ruimte in de stad. 

Lees verder

Gentcement

Opvallend parkeergebouw voor AZ Sint-Lucas

Het nieuwe parkeergebouw is voor automobilisten en vele bezoekers vanaf de Ring rond Gent het eerste beeld dat van AZ Sint Lucas wordt opgevangen. De constructie, naar het ontwerp van Abscis Architecten, wordt…

Lees verder

Baunetz

Dreipass mit Betonkolonnade

Wie geht man mit Neo um? Noch mehr Neo dazu bauen. Im belgischen Gent steht seit 1885 ein neogotisches Geschäftshaus. Das belgische BüroAbscis Architecten hat seinen kleinen Seitenanbau dem Geschäftshaus wiederum im neo-barocken Stil angefügt, und den Bestand derart umgebaut, dass sich nun noch eine Art Neoklassizismus in das Stilgeflecht gesellt. Auf Spitzbogen und Dreipass aus Backstein treffen am zentralen Korenmarkt nun Kolonaden aus Beton. 

Lees verder

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Bouwen aan Vlaanderen

Zonneken schijnt weer over Sint-Niklaas

Diverse uitbreidingen in de loop der jaren bemoeilijkte het praktisch functioneren binnen scholencampus Zonneken in Sint-Niklaas. Die uitbreidingen waren noodzakelijk wegens de evolutie van de noden in het bijzonder onderwijs. De recentste uitbreiding maakt komaf met die problemen en verleent de campus een heldere en efficiënte structuur.

Lees verder

Tijdschrift publieke ruimte

School deelt haar speelplaats met de buurt

Het Coupurepark in Gent is een mooi voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik. Tijdens de schooluren is het park onderdeel van het schooldomein en dus privéterrein. Na de schooluren, in de weekends en in…

Lees verder
Pagina
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics