Architraaf

Totaalbeleving met licht, groen en natuursteen

Oudenaarde wil zijn stadscentrum omtoveren tot een aangename ontmoetingsruimte. De centraal gelegen Markt vervulde eeuwenlang een pleinfunctie, maar was de laatste jaren verveld tot een druk verkeersknooppunt rond een veredelde openluchtparking. Een nieuwe natuursteenverharding, groenaccenten en een uitgekiend verlichtingsconcept brachten echter soelaas.

Lees meer

HET LAATSTE NIEUWS

Groter marktplein, minder parking

Een marktplein dat 5.000 vierkante meter groot is en een ondergrondse parking die nog slechts 196 plaatsen telt. Daarin verschilt het definitieve plan voor de herinrichting van het centrum van…

Lees meer

A+ 271

Het rapport van Scholen van Morgen

De inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur Scholen van Morgen is bijna rond. Eind volgend jaar zal de DBFM- vennootschap 182 nieuwbouw- en renovatieprojecten hebben opgeleverd. Daarvan zijn er nu 154 in gebruik. Het Team Vlaams Bouwmeester, dat mee instond voor de keuze van de ontwerpen en advies bij de uitwerking ervan, blikt terug.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Bouwen aan Vlaanderen

Stadsplein, Mortsel

Wie de voorbije jaren het stadsplein van Mortsel gepasseerd is, heeft hem allicht wel opgemerkt: de achttien meter brede luifel die een belangrijke visuele en materiële link legt tussen de twee delen van het plein, naar een ontwerp van Abscis Architecten. Hij bestaat uit 21 geprefabriceerde modules die telkens anders georiënteerd zijn en die de praktische voordelen van prefabelementen optimaal combineren met het esthetisch-vormgevende aspect. De gegalvaniseerde stalen kolommen vormen samen een boom- en takstructuur waarop de glazen platen rusten. In de spievormige panelen van veiligheidsglas zijn fotovoltaïsche cellen verwerkt. De print op de luifel zorgt op warme dagen voor de nodige schaduw. Het regenwater dat op de overkapping valt wordt grotendeels gerecupereerd voor het sanitaire water in de ondergrondse toiletten en de fonteinen voor het stadhuis.

Lees meer

BAUNETZ

Notartermin in Gent

Mehrfach schon haben Abscis Architecten (Gent) in ihrer belgischen Heimatstadt Hand angelegt, bauten sie ein neogotisches Geschäftshaus um und ein blümchenberanktes Parkhaus neu. Spielerisch interpretieren sie funktionale Fassaden auf ihre…

Lees meer
Pagina
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief