ALUMINIUM IN PRAKTIJK

STRAKKE BELIJNING MET LEVENSLOOPBESTENDIG ALUMINIUM

Op een kavel waar tot 2002 een lijmfabriek operationeel was, is in het Belgische Kapellen een kleinschalige woonwijk ontwikkeld met zestien grondgebonden woningen en negentien appartementen. Het project dat de naam Castelijm draagt, ligt enigszins verscholen aan de Hoogboomsteenweg. Een poortwachterswoning (met twee appartementen) markeert de toegang aan het begin van het langwerpige terrein en verklapt meteen dat het om kwalitatief hoogstaande woningbouw gaat. Materialisatie, zoals de aluminium detailleringen, is een wezenlijk onderdeel van de architectuur.

Lees verder

HET LAATSTE NIEUWS

Groter marktplein, minder parking

Een marktplein dat 5.000 vierkante meter groot is en een ondergrondse parking die nog slechts 196 plaatsen telt. Daarin verschilt het definitieve plan voor de herinrichting van het centrum van…

Lees verder

A+ 271

Het rapport van Scholen van Morgen

De inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur Scholen van Morgen is bijna rond. Eind volgend jaar zal de DBFM- vennootschap 182 nieuwbouw- en renovatieprojecten hebben opgeleverd. Daarvan zijn er nu 154 in gebruik.…

Lees verder

Bouwen aan Vlaanderen

Stadsplein, Mortsel

Wie de voorbije jaren het stadsplein van Mortsel gepasseerd is, heeft hem allicht wel opgemerkt: de achttien meter brede luifel die een belangrijke visuele en materiële link legt tussen de twee delen van het plein, naar een ontwerp van Abscis Architecten. Hij bestaat uit 21 geprefabriceerde modules die telkens anders georiënteerd zijn en die de praktische voordelen van prefabelementen optimaal combineren met het esthetisch-vormgevende aspect. De gegalvaniseerde stalen kolommen vormen samen een boom- en takstructuur waarop de glazen platen rusten. In de spievormige panelen van veiligheidsglas zijn fotovoltaïsche cellen verwerkt. De print op de luifel zorgt op warme dagen voor de nodige schaduw. Het regenwater dat op de overkapping valt wordt grotendeels gerecupereerd voor het sanitaire water in de ondergrondse toiletten en de fonteinen voor het stadhuis.

Lees verder

Volg ons op facebook

Naar Facebook

BAUNETZ

Notartermin in Gent

Mehrfach schon haben Abscis Architecten (Gent) in ihrer belgischen Heimatstadt Hand angelegt, bauten sie ein neogotisches Geschäftshaus um und ein blümchenberanktes Parkhaus neu. Spielerisch interpretieren sie funktionale Fassaden auf ihre ganz eigene Weise. Etwas seriöser im äußerlichen Ausdruck gestaltet sich dagegen eines ihrer aktuellen Projekte: Ein Notariat mit aufgesatteltem Penthouse, wieder in Gent, Belgiens viertgrößter Stadt.

Lees verder
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics