Stad Gent

Circulair bouwproject in centrum Gent

Arthur Van Cauwenberghe werd door Stad Gent geïnterviewd over de circulaire aanpak in de architectuur- en bouwwereld, met name in het gemengd project in de Veldstraat: "Het Gentse team van Abscis Architecten renoveerde een historisch pand in centrum Gent en koos voor een circulaire aanpak."

Lees meer

TOOLBOX

Dorpse architectuur

AR-TUR, een platform voor architectuur en ruimte, publiceerde recent hun "Toolbox Dorpse Architectuur". Het platform noemt zichzelf coach, connector en co-creator, die de belanghebbende spelers stimuleert en activeert, synergieën aanjaagt en samenwerkt met alle spelers uit…

Lees meer

BETONGIDS 2021

Weba, Deinze

Meubelenzaak Weba Deinze bevindt zich nabij het station, in centrum van de stad. De meubels die in de winkel van Deinze en online worden verkocht, kunnen naast de winkel worden opgehaald aan de afhaalkade van het magazijn. Hier worden de meubels tijdelijk gestockeerd, in een gebouw van drie bouwlagen, tussen de winkel en het station van Deinze.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

DIMENSION

Hoogvlieger in houtskeletbouw

In de Brusselse Marollenwijk wordt momenteel het sociaal woonproject Menslievendheid opgetrokken. Bij oplevering begin 2022 zal het gebouw vijftien kwalitatieve en gevarieerde woonunits herbergen voor de openbare vastgoedmaatschappij de Brusselse Woning en dat allemaal in een hoofdzakelijk houten, geprefabriceerde draagstructuur. 

Lees meer

Bouwen aan Vlaanderen

Herbestemming wordt geslaagd landmark

Sinds enkele maanden heeft het befaamde Kongoplein in Deinze een volledig nieuwe look. De verouderde Villa Neerleie maakte er immers plaats voor een indrukwekkend appartementencomplex dat wonen in de stad…

Lees meer
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief