BAUNETZ

Notartermin in Gent

Mehrfach schon haben Abscis Architecten (Gent) in ihrer belgischen Heimatstadt Hand angelegt, bauten sie ein neogotisches Geschäftshaus um und ein blümchenberanktes Parkhaus neu. Spielerisch interpretieren sie funktionale Fassaden auf ihre ganz eigene Weise. Etwas seriöser im äußerlichen Ausdruck gestaltet sich dagegen eines ihrer aktuellen Projekte: Ein Notariat mit aufgesatteltem Penthouse, wieder in Gent, Belgiens viertgrößter Stadt.

Lees meer

Opwaardering Kongoplein Deinze

Fossielvrij wonen in Villa Neerleie

Op het Kongoplein, aan de Markt van Deinze, zal vanaf volgend jaar de werf starten van Villa Neerleie, een appartementsgebouw dat ruimte zal bieden aan 27 flats en twee casco handelsruimtes.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Bouwen aan Vlaanderen

Eerste Brugse universitaire campus is een feit

Bij de start van het academiejaar 2017–2018 opent KU Leuven in samenwerking met Hogeschool Vives de KU Leuven Campus Brugge op de site Ter Groene Poorte. Studenten zullen er terechtkunnen in een opvallend gebouw met twee afzonderlijke, gestapelde bouwvolumes en een transparante tussenliggende ‘public layer’. De circulatie in het gebouw was een van de grootste uitdagingen, terwijl de grote uitkraging van het bovenste volume het architecturale orgelpunt vormt.

Lees meer

De Gentenaar

Studenten op kot in de Veldstraat

De Veldstraat wordt binnenkort ook een beetje studentenbuurt. In en achter het voormalige pand van de C&A verrijst een winkelcomplex met daarboven zestig studentenkoten. Een nieuwe trend zit er nog…

Lees meer

Op de Werf

KHBO-campus, Brugge

In september 2017 krijgt de KU Leuven vaste voet aan de grond in Brugge. Want dan wordt een nieuw opgetrokken campus officieel geopend. Deze campus van de KHBO, die de…

Lees meer
Pagina
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief