2007 - 2012 Leuven

Abscis Architecten -

Flexibiliteit en duurzaamheid vormen het vertrekpunt van het ontwerp. Binnen de krijtlijnen van het masterplan is een structuur bedacht waarin de huidige en toekomstige programma-onderdelen en circulatiestromen optimaal kunnen functioneren. De publieke vierde bouwlaag vormt de sleutel tot deze gefaseerde ontwikkeling.

Deze ‘public layer’ verzorgt niet alleen de toegang en de fysieke verbinding met de bestaande en toekomstige gebouwen, maar neemt ook de meer publieke functies van het programma op (cafetaria, auditorium, buitenruimte). Dit publieke niveau geeft schaal aan het binnenkomen en maakt meteen ook de opzet van het hele gebouw duidelijk als een reeks rond patio’s georganiseerde circuits. Door de bouwenveloppe diep in te snijden en de primaire circulatie langsheen de patio’s te leggen, worden de interne routes in en doorheen het gebouw duidelijk voelbaar, zonder te raken aan de scherpe aflijning van het bouwblok.

 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics