START WERF!

Wonen aan de Schelde in Oudenaarde

In september 2018 gingen de werken in Oudenaarde van start. Het woonproject waarin rijwoningen en meergezinswoningen elkaar afwisselen, kadert in het masterplan 'Scheldeboorden', dat de relatie stad-rivier wil opkrikken en de stad terug tot vlakbij het water wil brengen. Het U-vormige bouwblok situeert zich in de oksel van de Schelde op een voormalig industrieterrein, vlakbij het stadscentrum van Oudenaarde.  Het ontwerp zet in op duurzaam gebouwen, waar naast energie-efficiëntie ook levenskwaliteit, natuur, mobiliteit, water, materiaalgebruik en flexibiliteit zeer belangrijk zijn.

Lees meer

START WERF!

Fossielvrij gemengd project aan het Kongoplein

Aan het einde van de Markt van Deinze maakt de bestaande villa Neerleie aan het Kongoplein plaats voor een nieuwe, aangepaste vorm van stedelijk wonen. Op de gelijkvoerse verdieping worden kantoren georganiseerd. De opmerkelijke…

Lees meer

OPGELEVERD!

Nieuw gezicht in de Gebroeders Vandeveldestraat

In de Gebroeders Vandeveldestraat te Gent is het splinternieuwe pand klaar voor gebruik. Het gebouw bevindt zich op het hoekperceel tussen de Gebroeders Vandeveldestraat en de Sint Martensstraat, een locatie met een hoge zichtbaarheid voor passanten van en naar hartje Stad.

Lees meer

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Lezing over duurzame labo's

Wetenschapscampus Ledeganck in de kijker

Donderdag 28 juni sprak Pieter De Smet, partner bij Abscis Architecten, voor de leden van Egnaton (de Europese associatie voor duurzame laboratoria) over de renovatie van de Ledegancksite van de Universiteit Gent.

Lees meer
Pagina
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief