Abscis Architecten -

opgeleverd!

Gezinsvriendelijke nieuwe wijk in Hasselt

De site Herkenrode is gelegen in het centrum van de stad Hasselt. Het team bestaande uit Abscis Architecten, Atelier Kempe Thill en UAU collectiv heeft de architectuur van de randbebouwing aangepakt met respect voor de historische context van de binnenstad van Hasselt. Een eerste deel, ontworpen door Abscis Architecten, werd zopas opgeleverd!

De site deed eerst dienst als militair domein en werd nadien ingericht als zone voor overheidsfuncties van de Federale overheid. De stad Hasselt verkocht deze site via een verkoopprocedure om een globale herbestemming in het kader van de binnenstedelijke ontwikkeling van Hasselt.

Er wordt een gevarieerd en duurzaam woonproject gerealiseerd waarmee diverse doelgroepen aan de Hasseltse binnenstad kunnen worden verbonden. De flexibele planindelingen van de gebouwen maken het mogelijk om op maat van de specifieke wensen van de diverse bewoners een passende woonvorm aan te bieden (gezinnen, eenoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, alleenstaanden…). Op die manier zal de binnentuin bruisen van leven en wordt het een aangename leefomgeving voor jong en oud, middenin de stad.

Ga naar het project: "Herkenrode Kazerne Hasselt"

Delen