Abscis Architecten - Kongoplein Deinze

opgeleverd!

Nieuwe stadspoort voor Deinze

Deinze heeft er een baken bij: aan het Kongoplein kan sinds kort een nieuwe meergezinswoning met handelsruimte worden bewonderd. Het gebouw heeft een kleine ecologische footprint door haar fossielarm karakter en haar ligging op een scharnierpunt.

Aan het einde van de Markt van Deinze heeft een oude villa plaats geruimd voor een nieuwe, aangepaste vorm van stedelijk wonen. De opmerkelijke ligging tussen het Kongoplein, dat gekenmerkt wordt door een grote rotonde met een mooie fontein, de gewestweg op de oude ‘Fossé de la Ville’ en het Schipdonkkanaal, vormt een eindpunt voor een belangrijke invalsweg naar het stadscentrum. Hierdoor kreeg de site een rol toegewezen als nieuwe stadspoort

Waar het open karakter van de grootschalige lijninfrastructuur ten noorden samenkomt met de korrel van het stadscentrum op de Markt, en met de halfopen woningen langs de ringweg, vormt deze plek het scharnierpunt. Het perceel grenst aan alle zijden aan het openbaar domein - er is dus geen voor- en achtergevel. Elke gevel werd daarom met evenveel zorg ontworpen en veel aandacht ging naar de relatie tussen het private en publieke domein.

Ga naar het project "Kongoplein Deinze"

Delen