2016 - 2022 Hamme

Abscis Architecten - maquette Hart van Hamme - iMake

Dit verhaal begint op schaal van de gemeente Hamme, waarbij 5 deelprojecten puzzelstukken zijn in een groter geheel. Onze visie is een gelaagd antwoord op de uitgangspunten van het masterplan. In dit masterplan werden een aantal krachtlijnen uitgezet die we heel waardevol vinden en verder hebben uitgewerkt in de architectuur. Het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’ zal het centrum van Hamme volledig hertekenen en de verblijfskwaliteit van de centrumbewoner en bezoeker verbeteren, door het openbaar domein opnieuw in te richten en een handelslus te creëren, die de commerciële activiteiten in de dorpskern versterkt.

Abscis Architecten - inplanting deelprojecten Hamme 2020

inplanting deelprojecten Hamme 2020

Abscis Architecten - overzicht creatieve campus Hart van Hamme - visualisatie AB Animotions

overzicht creatieve campus Hart van Hamme - visualisatie AB Animotions

Bij het ontwerp van zowel de publieke als private projectgedeelten is er bijzonder veel aandacht gegaan naar de inpassing van het ontwerpvoorstel in zijn context. Het ontwerp stopt niet aan de gevel.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons

Bij het ontwerp van zowel de publieke als private projectgedeelten is er bijzonder veel aandacht gegaan naar de inpassing van het ontwerpvoorstel in zijn context. Het ontwerp stopt niet aan de gevel. De interactie tussen open en bebouwde ruimte, visuele relaties, zachte verbindingen, landschapselementen,… werden allemaal meegenomen in een totaalvisie die moet resulteren in een kwalitatief ruimtelijk totaalproject met aandacht voor de verschillende gebruikers.

FASE 1: PPS administratief centrum

Dit project is een belangrijke hefboom binnen de strategie om het ‘Hamme van de toekomst’ een gezicht te geven en omvat de herinrichting van de Nieuwstraat, het implementeren van een ondergrondse parkeergarage, een vernieuwd gemeentehuis en administratief centrum, een meergezinswoning aan de overzijde van de Nieuwstraat, en de renovatie van het vroegere hospitaal naar 3 woningen en een kinderdagverblijf.

FASE 2: PPS culturele campus

De Markt wordt een verkeersluw en groen binnengebied en een ware culturele campus. Er werd een nieuwbouw voor de kunstacademie opgericht (muziek, woord, dans, beeldende kunsten) en de bibliotheek verhuisde naar het voormalig klooster en de winterkapel. Verder werd er een doorwaadbare binnentuin tussen de twee gebouwen aangelegd die het geheel verbindt en uitnodigt tot verpozen. Als drager van dit project, komen er 70 woningen en 3000 m² handelsruimte bij, in een groene kern. Het centrum van Hamme wordt een levendige oase, waar ontspanning en ontmoeting centraal staan.

Ga naar het project "PPS administratief centrum en woonproject Hamme"

Ga naar het project "PPS Hamme Markt"

Delen