2016 - 2022 Hamme

Abscis Architecten - maquette Hart van Hamme - iMake

Dit verhaal begint op schaal van de gemeente Hamme, waarbij deze projecten puzzelstukken zijn in een groter geheel. Onze visie is een gelaagd antwoord op de uitgangspunten van het masterplan. In dit masterplan worden een aantal krachtlijnen uitgezet die we heel waardevol vinden en verder hebben uitgewerkt in de architectuur. Het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’ wil het centrum van Hamme volledig hertekenen tegen 2020. Het reconversieplan omvat enkele cruciale ingrepen die gericht zijn op het verbeteren van de verblijfskwaliteit van de centrumbewoner en bezoeker, door het openbaar domein opnieuw in te richten en een handelslus te creëren, die de commerciële activiteiten in de dorpskern versterkt.

Abscis Architecten - inplanting deelprojecten Hamme 2020

inplanting deelprojecten Hamme 2020

Abscis Architecten - overzicht creatieve campus Hart van Hamme - visualisatie AB Animotions

overzicht creatieve campus Hart van Hamme - visualisatie AB Animotions

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons

Bij het ontwerp van zowel de publieke als private projectgedeelten is er bijzonder veel aandacht gegaan naar de inpassing van het ontwerpvoorstel in zijn context. Het ontwerp stopt niet aan de gevel. De interactie tussen open en bebouwde ruimte, visuele relaties, zachte verbindingen, landschapselementen,… werden allemaal meegenomen in een totaalvisie die moet resulteren in een kwalitatief ruimtelijk totaalproject met aandacht voor de verschillende gebruikers.

FASE 1: PPS ADMINISTRATIEF CENTRUM EN WOONONTWIKKELING

Dit project vormt een belangrijke hefboom binnen een ruimere strategie om het ‘Hamme van de toekomst’ een gezicht te geven en omvat de herinrichting van de Nieuwstraat, het implementeren van een ondergrondse parkeergarage, een vernieuwd gemeentehuis en administratief centrum, een meergezinswoning aan de overzijde van de Nieuwstraat, en de renovatie van het vroegere hospitaal naar 3 woningen.

FASE 2: PPS CREATIEVE CAMPUS

De Markt, een belangrijk deelproject van ‘Hamme 2020’, wordt een verkeersluw en groen binnengebied en er wordt een hedendaags gebouw voor de kunstacademies opgericht. Synchroon met deze beweging zal de bibliotheek een nieuw onderkomen vinden in het voormalig klooster en de winterkapel, en wordt er een doorwaadbare binnentuin tussen de twee gebouwen aangelegd die het geheel zal verbinden en uitnodigt tot verpozen. Als drager van dit project, komt er een ontwikkeling van 70 woningen en 3000 m² handelsruimte in een groene kern. Het centrum van Hamme wordt een levendige oase, waar ontspanning en ontmoeting centraal staan.

Ga naar het project "PPS administratief centrum en residentieel project Hamme"

Ga naar het project "PPS Hart van Hamme"

Delen