2016 - 2017 Merelbeke

Abscis Architecten - De parktuin als collectieve buitenruimte – visualisatie Abscis Architecten

Het originele neoclassicistisch getinte kasteel Wisselbeke krijgt een nobele herbestemming tot residenties met aanvullende functies, met rondom assistentiewoningen. Bij deze paviljoenen streven we naar een hedendaagse architectuur met tijdloos karakter en levenslang wonen als insteek. De aanwezigheid van zorg op maat betekent voor dit project een grote meerwaarde.

Abscis Architecten - Volumestudie

Volumestudie

Hedendaagse architectuur met een tijdloos karakter en levenslang wonen als insteek

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Via een centrale 'hub' worden een aantal diensten gefaciliteerd – visualisatie Abscis Architecten

Via een centrale 'hub' worden een aantal diensten gefaciliteerd – visualisatie Abscis Architecten

Het project is gericht op ouderen die comfortabel willen wonen met de nodige zekerheid omtrent veiligheid en gezondheid, doch die 100% zelfstandig zijn. Het is lokaal verbonden met de dorpsgemeenschap te Merelbeke maar ook voldoende aantrekkelijk voor oudere mensen van Gent en omstreken. 

De site van kasteel WIsselbeke bestaat uit het kasteel Wisselbeke, en het beboomde kasteelpark met haar voormalige koetshuizen. Bij de herbestemming van de site tot zorgsite ontstaan er een aantal knelpunten met betrekking tot de koetshuizen die deze ontwikkeling kunnen hypothekeren. Door de beperkte afmetingen en de inplanting die een ontsluiting van de site onmogelijk maken, moeten de koetshuizen gesloopt worden en plaats maken voor nieuwbouwvolumes. Voor deze nieuwe volumes streven we naar een hedendaagse architectuur met een tijdloos karakter en levenslang wonen als insteek.

Naar het project aan de overkant van de straat: 'Wisselkouter Merelbeke'

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics